icon

Reťazový pôrod a maximálna materská

eunika21
4. okt 2020

Ahojte baby.Viem ze tu uz podobna tema bola ale troska som sa stratila.
Vysvetlim moju situáciu mam 2,5r dieta a chceli by sme dalsie no chcela by som poberat max.matersku.Pred nástupom na MD som bola zamestnana 5r. A stale som no neviem ako to teraz urobit aby som mala narok na max matersku. Väčšinou citam ze ak by som sa vratila naspäť do prace musim zase odpracovat min 270dni co som nechcela.
Uvazujem ze dam vypoved a ze si zalozim zivnost lebo robim doma mihalnice ale vobec neviem ci je to spravne uvažovanie. Nieco som tu citala o prerušení RD na min jeden den len tomu som velmi nepochopila ci sa to tyka aj mna😵.
Prosím fakt niekoho skuseneho o radu lebo uz mam hlavu ako melón 😬😁😁
Ďakujem🙏

daniela1911
4. okt 2020

@eunika21 v prvom rade, aj keby si teraz otehotnela a kým pôjdeš rodiť, tvoje dieťa už bude mat nad 3 roky - nejde o žiaden reťazovy pôrod. Ty sa za pol roka vraciaš do prace - či budeš +/- 6mes tehotná alebo nie.
Maximálna materská ide z maximálneho vymeriavacieho základu, to je vyše 2000€. Máš takú hrubú mzdu v práci ?
Živnosť tak isto, nestačí ti platiť si minimálne poistné..

eunika21
autor
5. okt 2020

@daniela1911 dakujem za upozornenie no chcela som skôr vediet ci sa moja situacia da riesit v tomto ohlade alebo co by ate mi navrhli aby som urobila 🙂
RD mi skutocnosti konci koncom jula trpsku som malej pridala 🙂
Ide o to ze nepoznám nikoho na urade kto by mi poradil.
Dakujem za kazdu radu 🙏

daniela1911
5. okt 2020

@eunika21 tak napis pravdu, kedy sa vraciaš, koľko má dieťa, do kedy máš PP, či si tehotná a pod. A odpoviem ti konkrétne.
Zbytočne si založila diskusiu a čakáš odpoveď, ktorá by aj tak nebola dobrá, keď neuvádzaš dobre údaje.

daniela1911
5. okt 2020

@eunika21 Ak nechceš verejne, napis mi správu s údajmi

eunika21
autor
5. okt 2020

@daniela1911 vsetko som napisala pravdu len som neupresnila kedy mi konci RD ale ja ti napíšem spravu