Riešenie neoprávneného poberania daňového bonusu a prídavkov
Prosím vás , kam sa môžem obrátiť ak som zistila že moja matka na mňa neoprávnene poberala počas dvoch rokov daňový bonus a prídavky? Nežila som sňou v spoločnej domácnosti , a z peňazí som tak isto nevidela ani cent ( viem že keď som snou nežila, tak ich nemala poberať vôbec , ani ich dávať mne ) ale jednoducho mala nahlásiť že už snou nežijem v spoločnej domácnosti aby ich nepoberala , je tomu tak?
Naco to potrebujes nahlasovat? Studujes? Mama by ta podporovat mala, ak nie, pytaj si vyzivne, mas na to narok. Urcie teraz uz danovy bonus nepobera, lebo je len do 18 rokov dietata.
@dadis už neštudujem . Pracujem . Nedávno som to zistila že ho celý čas potajomky poberala . Urobila mi v živote veľa zlého tak som sa rozhodla že to nahlásim.
Bolo to už pred cca 5 rokmi ale teraz som to zistila
Ale na poberanie DB a prídavkov treba potvrdenie o návšteve školy, resp. aby bol študent v zozname - školský informačný systém. Tak neviem ako jej to mohli vyplácať.
Pred 5 rokmi? 😅👍, ok, tak len nahlasuj..

Naco to potrebujes nahlasovat? Studujes? Mama by ta podporovat mala, ak nie, pytaj si vyzivne, mas na to narok. Urcie teraz uz danovy bonus nepobera, lebo je len do 18 rokov dietata.