icon

Rodičovská dovolenka a absolventská prax

saurian
18. okt 2013

Ahojte, zaujímalo by ma, či niekto nevie poradit / odpovedať na otázky:
Je možné súčasne vykonávať absolventskú prax a poberať rodičovský príspevok a mať dieťa v materskej škole?
Je absolventská prax ohraničená vekom (horná hranica)?
Je možné ju vykonávať aj po ukončení vzdelania externou formou?

janeita
18. okt 2013

@saurian ohladom absolventskej a rodicovskej ti neporadim, ale absolventsku prax mozes vykonavat aj po vysokej skole- len s tym ze nesmies mat vela praxe vykonavanej, cize si nesmela dlho pracovat (ked som ja isla na absolventsku prax tak som nesmela byt zamestnana viac ako polroka-teda mat viac ako polroka praxe- neviem ako to je teraz), a evidovaná na urade prace aspon 15dní
A existuje horna vekova hranica- 25 rokov

saurian
autor
19. okt 2013

@janeita
dakujem
no takze zasa nic pre mna 😉

bludna
22. máj 2025
@ss1908

@bu_bu_bubak ja si nemyslim ze autorka je zrovna "extremny extrovert" . Som velmi podobna ako ona a tiez toto riesim a som introvert. Ved tie vsetky aktivity chcela travit hlavne s nim, oni dvaja.. A kedze on nechce tak ide sama..

To ide skor o to nastavenie co je pre druheho volny cas a ako chce naplnit svoje dni. @autorka on ako oddychuje? sportuje/ aktivny oddych alebo skor taky gaucovy typ? Ja som si uz vacsinu aktivit zvykla robit sama / s kamosmi ale tiez ma niekedy hneva ze z neho nejde taka iniciativa aspon sa skusit pridat ku mne.

@ss1908 uplne presne si to vystihla, necitim sa ako extrovert a ani nemam potrebu socialnej interakcie, chcem ten aktivny cas travit s nim. Ja mam pocit, ze my nemame nijake spolocne zazitky. On by ani na tie dovolenky nechodil keby to bolo na nom. Jd dost workoholik, travi vela casu v praci a ked pride neskoro domov, tak to zvycajne len lezi na gauci alebo nejak pasivne travi cas. Ako ja netrvam na tom, ze robme len to co chcem ja. Cokolvek by navrhol by som s nim isla robit ale on nema potrebu robit absolutne nic. Nechapem to. Jeho idealna dovolenka je ist s kamosom na mesiac do hor a chodit na turistiku kazdy den. So mnou ist nechce lebo mam pomalsie tempo 😀 a to vobec nie som pomala, vela sportujem, cize mam aj kondicku ale idem pomalsie nez on.