Rodičovská dovolenka a čestné prehlásenie o škôlke
Ahojte, druhý krát mi predĺžili platenú RD zo zdravotných dôvodov ale zároveň mi volali z UPSVaRu že mám prísť podpísať čestne prehlásenie že syn nechodí do skolky. Teraz neviem co robiť. To je nejaká novinka? Aj minuly rok som mala RD predĺženú a syn do skolky chodil, takze automaticky som ho dala do skolky aj teraz. Tak neviem co spraviť. Podpisovali ste to už niektorá? Či plánujú robiť nejaké kontroly alebo neviete o tom niečo viac? Pripadne co robiť, ale asi len odmietnuť už to schválené predĺženie lebo syna doma nechať nechcem nakoľko mu škôlka veľmi pomáha. Dakujem za rady. ( v posudku mame že sa kolektív sa nedoporučuje nakoľko mu to môže zhoršiť imunitu ale na druhej strane že kolektív mu prospieva po rečovej stránke )
@lulu1981 no veď práve prvý rok predĺženia v pohode aj ja som dávala malého na 4 hodiny a nikto to neriešil tamojšom ho sála aj teraz a naraz mi volali že opäť nám RD na rok predĺžili ale nemôže chodiť do skolky. Rozhodla som sa tak že RD odmietnem a syn bude v škôlke. Len je to tažké lebo on je stále chorý to znamená že z mesiaca je aj 2 týždne doma, takze tých 200€ bude chýbať lebo normálne pracovať takto nemôžem 🙁
No ved toto je ten problem, ze nas budu nahanat za 200€ a inde si nadeluju tiice leze mi hore krkom tento stat.
@drobcek26l moja chodi do specialnej skolkz je tam cely den a nic po mne nechceli mam to predlzene zatial do 5 rokov a budem predlzovat do 6 je autistka
@drobcek26l pokial je predlzena RD zo zdrav.dovodov a v posudku ze sa kolektiv nedoporucuje,preco potom taketo deti vobec beru do skolky? Ja by som na vasom mieste odmietla skolku,peniaze sa zidu a do kolektivu ho zaclente inym sposobom ,napr.detske centrum
Ale tam nemas v posudku napisane ze sa nedoporucuje , ale ze na zaklade zdravotneho stavu sa navrhuje postupne zaclenovanie do kolektivu a zvyseny dohlad nad takym dietatom potom je uzlen na riaditeloch MS ci ti ho prijmu

No preboha a to je co za novotu? My tiez chodime ale len na 4 hod a zatial ma nikto nekontaktoval pre nejake vyhlasenie. Daj vediet prosim ako si sa rozhodla