Rodičovská dovolenka s dvomi deťmi
Dobré ráno 🙂 Zaujímalo by ma, či je možné byť s dvomi deťmi na RD ? Momentálne som doma s dcérkou, ktorá bude mať koncom júla 4 roky na predlženej neplatenej RD. V auguste by sa mi malo narodiť druhé dieťa, s ním budem doma automaticky na RD, keďže nárok na materskú nemám. Dcérku neviem, či mi zoberú od septembra 2012 do škôlky, keďže je veľký nátresk. Môžete mi poradiť ? Ďakujem
podla mna mozes ved z prvou dcerkou si na neplatenej a druhe dietatko co sa narodi tak ako pises budes miesto materskej poberat rodicovske 😉
Ďakujem za info. Príspevok by som mala dostať na dieťa,ktoré sa narodí v auguste. Lebo na prvú dcéru mi to už skončilo. Pekný deň Ti želám 🙂
Normálne začneš byť na materskej s menším dieťatkom, aj ja som tak bola, ukončil sa mi rodičovský u staršej a začala materská u malého. Ale je fakt, že príspevok dostaneš len jeden 😖
@sandrika1986 veď doma môžeš byť s xy deťmi. S jedným si na materskej/rodičovskej a ostatné sú doma "normálne" 🙂
@sandrika1986 aj keby si mala dcerku mladsiu a poberala este RP tak po narodeni druheho dietatka zacnes poberat prispevok na narodene dieta...ale len na 1.dieta..aj keby si bola doma s 3 detmi

Ahoj,
jasne, ze mozes,ale prispevok budes dostavat len jeden.