icon

Rodičovské prídavky z Rakúska

klaudinkax
25. aug 2022

Dobrý deň. S priateľom bývame spolu na jednej adrese aj s mojimi dvomi deťmi z predchádzajúceho manželstva... na spoločnú dcérku nám prídavky z AT chodia normálne, ale naša účtovníčka nám poradila ze sa da doplatiť nejaký zvyšok aj na druhé dve deti.. tak som len chcela vedieť ci je to tak a ci sa čaká dlho na také niečo. Ďakujem pekne za odpovede 😊

panelacikova
25. aug 2022

@klaudinkax podľa mojich informácii iba vtedy, ak ste zobratí... ale možno sa mýlim. my sme toto vybavovali pred pár rokmi, keď muž "vyženil" dcéru, ale podmienka bola doložiť sobášny list a dostali sme príspevky len od dátumu sobáša, z pred sobáša nie.

klaudinkax
autor
25. aug 2022

@panelacikova neviem stále nám účtovníčka tvrdí že stačí spoločná adresa .. možno nie..neviem potom prečo tak tvrdí... keďže robí účto roky.. tak preto som chcela zistiť info ci sa dá alebo nie ..

panelacikova
25. aug 2022

@klaudinkax možno ti niekto napíše inú info, ja mám info z obdobia pred cca 4 rokmi.....

horalka1986
25. aug 2022

@klaudinkax priatel tiez pracuje v AT a nasa uctovnicka nam povedala, ze aj TP ale aj sobas musi byt, ak chce poberat na moje deti pridavky.