Rodičovský a sociálne príspevky v hmotnej núdzi
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či mi vzniká nárok aj na iné príspevky alebo dávky v hmotnej núdzi ak poberám rodičovský, prídavok na dieťa a som na invalidnom dôchodku. Celkovo mi vychádzajú príjmy približne 550€, čo mám na bývanie a nič mi nezostane. Na 1mesačné dieťa som momentálne sama, nakoľko priateľ musel na pár mesiacov odísť vrámci SR.
Nech ti plati vyzivne priatel..akoze odisiel a netrapi ho, ze nemate z coho zit? A to, ze "na par mesiacov odisiel" je na inu debatu...ty si nemohla ist s nim? Ved si doma s babatkom
A pan priatel je nemajetny ci ako? Odisiel za pracou, teda a dieta neopustil, ze by sa nepostaral, nie?
nie nevyjdu ti ziadne ine davky a v prvom rade musis riesit vyzivne a mat ho sudom stanovene bez toho sa ani nema zmysel pytat
takze treba stanovit vyzivne na dieta a mozes ziadat aj na seba od priatela
ak sa ti inak neda chod k rodicom pripadne do azyloveho domu
este mozes skusit poziadat o kompenzacie na upsvar ale to zavisi od toho ake mas ochorenie
opravujem sa dufam ze dieta nema otca v rodnom liste a ty sa dohodni v rodine urcite sa niekto najde kto si to malinke vezme do starostlivosti
Uz som citala predoslu temu... Dosla som do polovice ako ju 3.r bije alebo tyra a ona sa necha este nabuchat... No spat do detskej izby a snad je ten psychopat uz za mrezami a nie je v RL..
Ak sa nemýlim, tak keď pozeráš rodičovský, tak nemáš nárok na hmotnú núdzu. A ak máš nárok na hmotnú núdzu, v prvom rade ich bude zaujímať ci máš poriesene výživné na dieťa.

Robíš si srandu alebo chceš takto zrána nasrať ľudí, ktorí sa chystajú do práce? Veď poberáš od štátu všetko, čo sa poberať dá a ničím si do neho neprispela.
Navyše máš priateľa a dieťa má otca - on nevedel, že sa bude musieť postarať o vlastné decko a minimálne dočasne aj ženu, ktorú oplodnil? Sorry, ale načo ste si v takomto vzťahu a v takejto situácii dieťa vôbec robili, keď nie ste schopní prežiť?