icon

Rodičovský príspevok a evidencia na úrade práce

evacka1
25. feb 2017

Dobrý deň, prosím Vás viete mi poradit; či budem nadalej dostávať rodičovský príspevok ( dieťa má 2 roky ) keď sa zaevidujem na Upsvar? Chcem si robiť rekvalifikačný kurz. Ďakujem

Strana
z2
liz_lemon
25. feb 2017

@evacka1 nie, ked si na RD, tak nemozes byt evidovana na UP

simcatko17
25. feb 2017

@liz_lemon RD je niečo uplne iné ako rodičovský príspevok

@evacka1 Príspevok dostávajú aj evidovaný do 3 rokov dieťaťa, a ak už má dva roky tak si zrejme po pol ročnej materskej prešla na príspevok... 🙂

teda myslím že by to tak malo byť 🙂
podľa tohto:

https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn...

moni244
25. feb 2017

@simcatko17 RD je rodičovská dovolenka, počas ktorej sa poberá rodičovský príspevok

stellasweet
25. feb 2017

Rodicovsky prispevok prepis na otca dietata,nech on poziada.

loginexistuje
25. feb 2017

@simcatko17 myslis zle nemoze poberat rp a byt evidovana na UP jedine prehlasit poberanie rp na manzela

stellasweet
25. feb 2017

Ak by sa nedalo subezne.

jeennyv
25. feb 2017

Bud si na rd a poberas rodicak a na up nechodis a kurz si platis alebo sa registrujes na up a budes mat kurz cez repas..za mna velmi neiste, nemas istotu, ze ti to schvalia, fondy su uz dost vycerpane..a zalezi aky kurz..jedine, ze rodicak das na muza, lebo pre toto o neho prist je blbost...

majka2508
25. feb 2017

mozes poberat RP a byt v evidencii. ja som tak pocas poberania bola zaevidovana 2x!

simcatko17
25. feb 2017

@loginexistuje prečo by nemohla...môže dostávať si myslím...veď aj ľudia čo niesu zamestaný a teda sú evidovaný tak dostávajú rodičovský 🙂 ...presne ako píše @majka2508

janci05
25. feb 2017

Ja si tiež myslím, že evidovaná môže byť, len nemôže súbežne poberať rodičovský a dávku v nezamestnanosti. Buď jedno alebo druhé. Keď je na ÚP, tak aspoň štát za ňu platí odvody.

candii
25. feb 2017

Nie, prehod rodicak na partnera a ty sa zaeviduj

evacka1
autor
25. feb 2017

Caute kocky, nebudem nic poberat, len musim byt zaevidovana na upsvar aby som si mohla uplatnit repas na rekvalifikacny kurz

evacka1
autor
25. feb 2017

@majka2508 majka ďakujem, potešili ste ma. Veď aj keby som sa zamestnala, tak mi vyplácajú RP az do 3 rokaveku dietata. Tak som myslela ze je to podobne.

evacka1
autor
25. feb 2017

Ďakujem, overim si to na UP v pondelok.

esther03
25. feb 2017

nie nemozes byt zaevidovana a zaroven poberat RP vid tu davas cestne prehlasenie o skonceni docasnej celodennej starostlivosti o blizku osobu http://www.upsvar.sk/obcan-hladajuci-zamestnani... a tu este pre teba nieco: http://www.upsvar.sk/prispevky/sluzby-zamestnan...

esther03
25. feb 2017

@simcatko17 pleties hrusky z jablkami, ti co su nezamestnani su z UP vyradeni (a zaradeni na poberanie RP narodenim dietata) a po skonceni RD sa mozu opät zaevidovat ak nemaju pracu.

nivea777
25. feb 2017

@evacka1 nie,nemozes poberat Rodicak a byt evidovana na UP

janci05
25. feb 2017

Môžem poberať rodičovský príspevok a zároveň dávku v nezamestnanosti?

Nie. Poistenec nemá nárok na výplatu dávky v nezamestnanosti za dni, počas ktorých sa mu vypláca rodičovský príspevok.

To som našla na tejto stránke
http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...

Z toho my vyplýva, že evidovaná môže byť, ale prípadná podpora v nezamestnanosti jej bude vyplatená až po skončení rod. dovolenky. Ak bude teda stále na ÚP a hneď sa nezamestná. Však žiadosť o podporu sa dáva, až po zaradení do evidenie uchádzačov.

Ale my to tu asi nevyriešime a najlepšie bude opýtať sa priamo na úrade.

evittam
25. feb 2017

@janci05 Podporu mozes cerpat len do roka po skonceni PP.😉

janci05
25. feb 2017

@evittam Ale my nevieme koľko mesiacov ešte ostáva do 3 rokov veku dieťaťa a či sa ide teraz od marca alebo kedy zaevidovať. Ten rok možno ešte stíha. Nakoniec tu nejde o tú podporu, ale o to či môže byť evidovaná a poberať rod. príspevok.

evacka1
autor
25. feb 2017

@janci05
@evittam treba si cely prispevok precitat, o co sa jedná.

evittam
25. feb 2017

@evacka1 Ja som ho citala. Napisala som len fakticku poznamku. Nic viac.😉

maciatkolulu
25. feb 2017

Tak ja si myslim, ze uplne idealne by bolo poberat davku v nezamestnanosti, muz matersku, stari rodicia RP a este by bolo treba skusit aj HN....😅 Pooooodme do toho vsetci a uplne idealne by bolo, aby sa to dalo aspon do sest rokov veku dietata a potom skuuuuucat aky je ten nas stat svina a na tom zapade sa maju ako prasce, mame ho taky, aky si ho robime a uprimne, odrbavame kde sa da, vsakze 😅😅

maciatkolulu
25. feb 2017

@evacka1 mam pre teba uplne jednoduchu odpoved, najdi si tlf cislo na UPSVR a tam ti poradia na istotu, ked ti nebudu zdvihat, tak zdvihni seba a sup sa informovat priamo na mieste cinu.... a mas vystarano😉

evacka1
autor
25. feb 2017

@evittam ja nechcem podporu, chcem rekvalifikacny kurz a podmienka je ze musim byt evidovana na upsvar.

evittam
25. feb 2017

@evacka1 Ja viem citat. 😉A pochopila som. Ja som ten komentar neadresovala tebe. Co sa tvojej otazky tyka-nie som si ista,ale myslim,ze skor nie ako ano. Informuj sa na UPSVaR.

loginexistuje
25. feb 2017

@evacka1 a bola si zamestnana pred porodom trva tvoj pracovny pomer

evacka1
autor
25. feb 2017

@evittam
@loginexistuje žienky budem sa informovat na upsvar, nebavi ma tu citat mimo temy, niektoré aj blbé komenty. Ďakujem za ochotu.

evacka1
autor
25. feb 2017

@maciatkolulu očividne viete v tom behať.

Vaša odpoveď je mimo tému, neprišlo mi to ani vtipné. Pekný deň

evittam
25. feb 2017

@evacka1 Inak dobra otazka od @loginexistuje,nakolko ak by si mala narok na podporu tak sa nemozes evidovat na UPSVaR a byt aj na RD.

Strana
z2