Rodičovský príspevok a evidencia na úrade práce
Dobrý deň, prosím Vás viete mi poradit; či budem nadalej dostávať rodičovský príspevok ( dieťa má 2 roky ) keď sa zaevidujem na Upsvar? Chcem si robiť rekvalifikačný kurz. Ďakujem
@simcatko17 RD je rodičovská dovolenka, počas ktorej sa poberá rodičovský príspevok
Rodicovsky prispevok prepis na otca dietata,nech on poziada.
@simcatko17 myslis zle nemoze poberat rp a byt evidovana na UP jedine prehlasit poberanie rp na manzela
Ak by sa nedalo subezne.
Bud si na rd a poberas rodicak a na up nechodis a kurz si platis alebo sa registrujes na up a budes mat kurz cez repas..za mna velmi neiste, nemas istotu, ze ti to schvalia, fondy su uz dost vycerpane..a zalezi aky kurz..jedine, ze rodicak das na muza, lebo pre toto o neho prist je blbost...
mozes poberat RP a byt v evidencii. ja som tak pocas poberania bola zaevidovana 2x!
@loginexistuje prečo by nemohla...môže dostávať si myslím...veď aj ľudia čo niesu zamestaný a teda sú evidovaný tak dostávajú rodičovský 🙂 ...presne ako píše @majka2508
Ja si tiež myslím, že evidovaná môže byť, len nemôže súbežne poberať rodičovský a dávku v nezamestnanosti. Buď jedno alebo druhé. Keď je na ÚP, tak aspoň štát za ňu platí odvody.
Nie, prehod rodicak na partnera a ty sa zaeviduj
Caute kocky, nebudem nic poberat, len musim byt zaevidovana na upsvar aby som si mohla uplatnit repas na rekvalifikacny kurz
Ďakujem, overim si to na UP v pondelok.
nie nemozes byt zaevidovana a zaroven poberat RP vid tu davas cestne prehlasenie o skonceni docasnej celodennej starostlivosti o blizku osobu http://www.upsvar.sk/obcan-hladajuci-zamestnani... a tu este pre teba nieco: http://www.upsvar.sk/prispevky/sluzby-zamestnan...
@simcatko17 pleties hrusky z jablkami, ti co su nezamestnani su z UP vyradeni (a zaradeni na poberanie RP narodenim dietata) a po skonceni RD sa mozu opät zaevidovat ak nemaju pracu.
Môžem poberať rodičovský príspevok a zároveň dávku v nezamestnanosti?
Nie. Poistenec nemá nárok na výplatu dávky v nezamestnanosti za dni, počas ktorých sa mu vypláca rodičovský príspevok.
To som našla na tejto stránke
http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...
Z toho my vyplýva, že evidovaná môže byť, ale prípadná podpora v nezamestnanosti jej bude vyplatená až po skončení rod. dovolenky. Ak bude teda stále na ÚP a hneď sa nezamestná. Však žiadosť o podporu sa dáva, až po zaradení do evidenie uchádzačov.
Ale my to tu asi nevyriešime a najlepšie bude opýtať sa priamo na úrade.
Tak ja si myslim, ze uplne idealne by bolo poberat davku v nezamestnanosti, muz matersku, stari rodicia RP a este by bolo treba skusit aj HN....😅 Pooooodme do toho vsetci a uplne idealne by bolo, aby sa to dalo aspon do sest rokov veku dietata a potom skuuuuucat aky je ten nas stat svina a na tom zapade sa maju ako prasce, mame ho taky, aky si ho robime a uprimne, odrbavame kde sa da, vsakze 😅😅
@evacka1 mam pre teba uplne jednoduchu odpoved, najdi si tlf cislo na UPSVR a tam ti poradia na istotu, ked ti nebudu zdvihat, tak zdvihni seba a sup sa informovat priamo na mieste cinu.... a mas vystarano😉
@evacka1 a bola si zamestnana pred porodom trva tvoj pracovny pomer
@evittam
@loginexistuje žienky budem sa informovat na upsvar, nebavi ma tu citat mimo temy, niektoré aj blbé komenty. Ďakujem za ochotu.
@maciatkolulu očividne viete v tom behať.
Vaša odpoveď je mimo tému, neprišlo mi to ani vtipné. Pekný deň
@evacka1 Inak dobra otazka od @loginexistuje,nakolko ak by si mala narok na podporu tak sa nemozes evidovat na UPSVaR a byt aj na RD.

@evacka1 nie, ked si na RD, tak nemozes byt evidovana na UP