Rodičovský príspevok od 1.1.2013
Ahojte, už dávnejšie sa objavila taká "fáma", že mamičky zarábajúce nad určitý príjem prídu o prídavky na dieťa a dokonca aj o rodičovský príspevok (tzv. rodičák). Vie o tom niekto niečo viac, viem že sa o tom dosť diskutovalo, ale či im to prešlo, tak to neviem nikde nájsť. Bola to časť Ficovho ozdravného balíčka. Ďakujem za každú info
Vytrhne nás to z biedy! Tento štát si váži každý deň 24 hodinovú prácu mamičiek len na 199,60 eur. Zlaté padáky sa tu dávajú za nič, učiteľom a sestričkám v nemocnici nemajú začo dať. Ja nemám slov!
juchú super.to si budeme žiť
a materská sa vypláca aj študentkám ??? či len pracujucim ???
tak to sa bude zit.normalne sa tesim
ahojte dievcata ja sa celkom aj tesim ze sa zdvihne aj o 6e je nieco a to vsetkym alebo len tym co prechadzaju od januara 2013?
Ja by som aj ozelela ten rodicovsky kebyze namiesto neho dostaneme na prve roky po porode danove/odvodove prazdniny pre manzelov ... lebo takto je to tak ze za kazde euro co nam velkoryso daju nam desat, dvadsat a viac eur nenapadne zoberu 😠
a ukradnu, vytuneluju a kupia si drahe auta, kokain a prostitutky 😖
Takze nech si strcia niekam cely rodicovsky a radsej prestanu okradat slusnych pracujucich ludi.
ahojte maminy,noo tých 6€ to je mi fakt sláva to mám na par mliek a rožkov..čo to mame v dnešnej dobe??nech si tolko pridaju oni ty pani mudrý!A nie zvyšovať si aj o 600€ a nám šak čo aj 6€ nám má byť dobré..Fuj hanba tento štát.... 😠 😠 ☹ ☹ Ach jáj,,,a čo s atýka toho že matka može pracovať aj poberať rodičák,to sa nemení od nového roka??Lebo mne sa zdalo že hej,že budu budu pracovať alebo budu poberať rodičák,,nie oboje naraz..Tuším som čosi započula v telke 😲 😖
Ja koncim z rodicakom uz v aprili takze si uz to velke zvysenie dlho neuzijem,...aj tak tolko veeela penazi by som nevedela ze kde mam od radosti dat 😀 😀 😀 😀
ahojte, všetkým, rodičák aj prídavok na dieťa sa zvyšuje od 1.1.2013 všetkým do radu, bo to nie je preto, že by nás mali radi ale preto, že suma sa odvíja od životného minima a keďže to išlo hore, tým istým koeficientom sa prepočítava aj rodičák aj prídavky, to znamená, že od januára bude rodičovská 199,60 eura (bolo 194,58) a prídavok na dieťa bude 23,10eur (bolo 22,54 eur)
@liz_lemon no lebo sa hovorilo, že prídavok na dieťa sa odoberie tým, kde je v rodine príjem vyšši ako 2.800 eur ale že "efektívnejšie" bude (teda aby sa to dotklo viacej rodín) ak sa odoberie prídavok mamičkám s platom vyšším ako 800 eur mesačne, to isté by sa malo týkať aj rodičovského príspevku, tak teraz nado mnou visí dilema, či priznať svoj skutočný plat, alebo poprosiť zamestnávateľa nech mi tam napíše nižšiu sumu, bo ostať skoro 2,5 roka bez "náhrady príjmu", ako to páni nazývajú, je trošku silná káva
diky za info. som ani nevedela. aj ked malo penazi, ale potesi 🙂
No povedzme si úprimne, čo je to 800 eur, aby niekomu siahli na rodičák či prídavky. Hovoríme o hrubej mzde, nie čistej. Čiže po zdanení je to omnoho menej. Takže by rodina zarevala. Hore sedia tí, ktorí nemajú ani šajnu ako sa tým dole žije, ktorý denne otáčajú koruny a prehodnocujú čo potrebujú, čo by chceli. Skoro každá rodina je vazalom tohto štátu, má na hlavu hypotéku a mladé rodiny nie sú podporované. A ešte aj to málo by chceli zobrať?
ahoje maminy, rozmýšľate už, čo nakúpime za ten zvýšený rodičovský ? Toľko nám pridajú, že nebudeme vedieť čo s tým. Chcela by som vidieť niekoho z tých hore, ako by s takýchto peňazí vyšli. A to nehovorím o nás, ktorí máme postihnuté deti, koľko nás stoja lieky, lliečenia, ktoré poisťovňa nepreplatí, mohla y som o tom písať celé hodiny a stále by bolo o čom.
ahojte baby
ja mám dvojičky a dostávam zo všetkým 288
od januára budem teda dostávať 199 ,60 + rodičový za obe 46,20, to je okolo 246 to je menej ako mám teraz , deti budú mať v januári 2 roky , od dvoch rokov sa vyplýca menej, nahodou som sem zablúdila a vôbec nemám prehľad aké sú zákony
buďte dobré a napíšte mi
Sylvia
len baby vraveli ,že keď dieťa dovrši dva roky už to je menej tak preto
ahojte, v decembri idem na matersku a chcem vediet ci sa od 1.1.2013 predlzuje o 6 tyzdnov alebo nie???
☹ 😒 ☹ 😠 😠
Dala by som Ficovy 3 deti a 300 eur na mesiac. A o pol roka by som sa ho spytala ako sa mu dari. 🙄 🙄 😠
Rodičovský sa vybavuje ž ked sa bábo narodí však?Lebo mám onedlho termín
@blackcat8885 ak nemas narok na materske, tak RP sa vybavuje po narodeni dietata
ak vsak budes dostavat materske, az po uplynuti MD
@liz_lemon Musím to asi vybavovať osobne však?Nedá sa že pôjde priateľ.Potrebujem tam OP a rodný list bábatka alebo ešte niečo?Budem mať aj papier zo socialky,že mi nepriznali materské
@blackcat8885 nemusis tam ist ty osobne, ty len podpis ziadost, on to tam vlastne len zanesie
ano, treba RL a OP

@och nic nepreslo, vsetko ostava, ako bolo
RP sa od januara zvysuje na 199,60 a rodinne na 23,10