Rodičovský príspevok pri zverení do osobnej starostlivosti

simca098
17. dec 2014

Dobrý večer 🙂
Chcem sa opýtať či nemá niekto skusenosť. s otcom dieťaťa nežijem v spoločnej domacnosti ni s ním niesom v kontakte kedže si zmenil čísloa býva v čechach, Materska mi už skončila a chcela by som nastupiť na rodičovsku dovolenku. Lenže problem je v tom že ja som nezamestnaná a on je v CZ zamestnaný tak mi povedali, že si mam žiadať stamadial aj ked ju amm zverenú do osobnej starostlivosti. že príspevok mi daju až vtedy ked mi to v cy zamietnu mate niekto skusenost.. dakujem ya kazdu radu 🙂

bonaqa2013
17. dec 2014

skús napísať na HNonline. sk Tam nájdeš poradňa. Na tejto stránke odpovedajú právnici na otázky čitateľov. aj vo veciach sociálnych.

lesanka845
17. dec 2014

poziadat mozes aj na dialku,len budes musiet dolozit potvrdenie o vyske platu tvojho priatela. Lenze to bude asi pre teba problem,kedzre nie ste v kontakte. Najlepsie,ked napises mail na cesky UPSVAR a opises im situaciu. To, ze mas dcrku zverenu do starostlivosti nic na situacii nemeni. Este sa da poziadat o vyradeniue priatela zo spolocneposudzovanych osob a vtakom pripade by si mohla ziadat o rodicak na SR. Inak v CR je rodicak jednotny 220 000 a mozes si volitdlzku cerpania. Ak by ta este nieco konkretne zaujimalo kludne napis. V tomto ti pravnik nepopmoze, to si musis nastudovat sama. Riesili sme pred dvomi rokmi, este mam cerstve skusenosti.

simca098
autor
17. dec 2014

Hej to viem ze sa da v cz nastavit vysku rodicaku. Ale aj tak by som to musela na jeho meno ziadat ze ?? A ako sa da vyradit z spolocneposudzovanych osob ??