Rodičovský príspevok spätne za 4 mesiace
Dobrý deň mojej bývalej švagrinej bol pozastavený rodičovský príspevok z ,brat si požiadal o pokračovanie poberania rodičovského príspevku keďže si dieťa vysúdili do opatery,moja otázka je či dostane aj spätne rodičovský príspevok vyplatený za tie 4 mesiace čo mal dcéru u seba (má ju u seba už rok ale do mája poberala ona aj keď nemala dcéru u seba ) .
@deni888999 nie, dávka bola vyplácaná.
@anonym_b1bf6d však píše, že dávka bola vyplácaná do mája...
Podľa mňa by mohli, veď nech si požiada od toho dátumu...
@aliziana ja som to pochopila tak ze matka poberala RP aj keď nemala dieta v opatere a otec chce späť ten vyplatený rd.
@deni888999 ak nie je v rozhodnuti sudu napisane inak, tak by to malo byt od datumu zverenia do vychovy
@deni888999 rodičovský príspevok by nemal prepadnúť, takze nárok na neho niekto ma. Pokial nebol vyplatený matke, tak môže byt otcovi. Určite nech si brat požiada i spätne na UPSVaR.
@anonym_3c09f2 Aj pred zverením do výchovy ma nárok jeden z rodičov. Predsa je otec skôr a stále, aj pred zverenim súdu.
@aliziana dávka bola vyplácaná do mája , následne jej to dal sociálkou zastaviť takže poslednú "dávku" dostala ,v máji a požiadal si on keďže má už malú v opatere .
@deni888999 rodičovský príspevok by nemal prepadnúť, takze nárok na neho niekto ma. Pokial nebol vyplatený matke, tak môže byt otcovi. Určite nech si brat požiada i spätne na UPSVaR.
@anonym_3c09f2 Aj pred zverením do výchovy ma nárok jeden z rodičov. Predsa je otec skôr a stále, aj pred zverenim súdu.
@tiika v septembri by mali prísť peniaze pre dcéru bratovi , uvidíme či aj za mesiace spätne,myslím , že by to bolo spravodlivé.A matka dieťaťa poberala peniaze aj keď už rok nemala dieťa u seba ani žiadny záujem🥶 . Ďakujem všetkým za odpovede hádam sa dožičime spravodlivosti
@tiika v septembri by mali prísť peniaze pre dcéru bratovi , uvidíme či aj za mesiace spätne,myslím , že by to bolo spravodlivé.A matka dieťaťa poberala peniaze aj keď už rok nemala dieťa u seba ani žiadny záujem🥶 . Ďakujem všetkým za odpovede hádam sa dožičime spravodlivosti
@deni888999 RP nie je materska, cize nie je viazaná na priamu starostlivosť o dieťa. Tu môže poskytovať aj niekto iný. Vsak uplne bezne sa tu poberajú rodicaky účelovo otcami, keď matka, ktorá sa reálne stara o dieta si čerpá podporu. Odkedy ma brat zverené dieta oficiálne do opatery, od vtedy ma narok žiadať peniaze. Cize ked od maja, tak žiada od maja.
@deni888999 normálne by som zajtra zavolala na alebo sa zastavila na UPSVaR a informovala sa, povedia mu hneď ako to je a či je potrebné to nejako riešiť.

@deni888999 nie, dávka bola vyplácaná.