icon

Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass

peta78
2. nov 2012

Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM

1975renca
10. jan 2017

@kovanka ved aj ja,len tento papier mi prišiel prvýkrát v živote čo už žiadam rok čo rok 9 rokov,vždy som dávala všetko ako pri prvom raze...všetky tlačivá,komplet všetko...tiež mi ešte teraz neprišli,dufam že čoskoro prídu,to čo chceli som doložila do týždna nie do mesiaca a tri dni predtým som tam bola osobne všetky tlačivá odovzdat lebo ako píšem,,,na moje prekvapenie mi to prišlo od nich prvý raz ,že treba len niečo doložit,proste zaktualizovat nejaké veci 🙂

sara22
15. jan 2017

Ak sa mozem spytat,teraz ma to caka tiez.. Vedela by si mi sem napisat vsetky dokumenty, ktore je potrebne dolozit? Dakujem!!!

alpenskinka
16. jan 2017

Prosim baby ako ste dokladovali tych 5povinnych vysetreni od pediatra? Neviem ako to najlepsie urobit... mam si podla ich tabulky vypisat tie vysetrenia datum,kolko mala vtedy mesiacov,a potvrdit od pediatra? Mam vypitat aj kopiu zaznamov od pediatra alebo ako to mam urobit?tabulka ci formular na to asi neexistuje tak ma zaujima ako ste to dokladovali vy
Dakujem pekne

1975renca
16. jan 2017

úplne jednoducho,napíš si na A4 dátumy prehliadok a daj opečiatkovat pediatrovi,to uplne stačí,žiadne dodatočné záznamy ani nič iné netreba...alebo aj na výmenný lístok to niektorým babám pediater orazil...ako chceš 🙂

jessennykvet
17. jan 2017

Baby neviete mi.niekto pomoct s prekladom do nemciny? Potrebujem do at poistovne poslat mail, ze ich prosim o potvrdeni poberania RP za dceru min.rok, pytaju to odomna na socialke. Ďakujem 🙂

kovanka
17. jan 2017

prosim vas nemate niektora formular resp ziadost na rodicak? alebo stranku kde by som si to stiahla. dakujem

kovanka
17. jan 2017

@1975renca dakujem 🙂

1975renca
17. jan 2017

@kovanka za máličko 🙂

alpenskinka
17. jan 2017

@1975renca vdaka ved aj tak to mam pripravene len aby s tym nerobili zbytocne problemy
vdala za odpoved 🙏

mamajka2451
18. jan 2017

Ahojte maminky. Je to uz druhy raz co ziadam rodicak v rakusku. Pri dcerke to bolo do pol roka od podania ziadosti vybavene
Teraz sme ako prvykrat podali najprv fnzmt, tam to schvalili, cize pridavky su. Ziadost na kbg sme podali 24.6. Polroka bolo v decembri a stale nic. Ked im tam.volame stale tvrdia to iste, musite vydrzat, musite vydrzat
Vsetky doklady aj toto maju
Mate niektora skusenost s tym, ze to trvalo dlhsie ako tu spominanu dobu 6 mesiacov? Ziadala som variantu 15+3. Dakuje. Za kazdu odpoved, nazor, hocico.

1975renca
18. jan 2017

@mamajka2451ahoj, ja cakam 14 mesiacov a ešte len teraz posielali E411 na sk na potvrdenie,som zvedavá kolko ešte budem čakať

1975renca
18. jan 2017

@mamajka2451 a nie som sama,trva to akokoľvek dlho aj kratšie,neviem od coho to závisí,oni tu stanovenu lehotu určite pri nikom nedodržiavajú,a co ich dáš na súd?vždy povedia len čakať,dockas sa určite,ale kedy je otázne,mne nedali kbg ešte ani cent 14 mesiacov a vždy mali odo mna všetko na čas...

alpenskinka
18. jan 2017

@mamajka2451 Ahoj ja mam tiez tu istu variantu. Ja som podala ziadost hned potom ako sa mala narodila cize cca maj 2016. U mna to zdriavali najdlhsie na SR lebo oni posielaju L1 myslim formular na ministerstvo prace to to musi zadelit okresu co pod neho patris a ti to musia potvrdit a akurat to vyslo na leto cite vsetci mali na haku ☹ ale nakoniec som sa dockala a bolo to presne v oktobri kedy to vyplatili samozrejme aj spätne...ak tam budes volat slusne im povedz ze uz velmi dlho cakas a nevies v com je chyba ze stale dostavas len tu istu odpoved proste nenechaj sa odbit mozno napis aj list na ten musia odpovedat alebo email .....ja som tiez z toho bola zufala ale podarilo sa 🙂 tak drzim palce aj tebe

1975renca
18. jan 2017

@alpenskinka aj tak je to stale len o šťastí,niekto dostava kazdy mesiac,iny caka pol roka,rok,vyse roka,podla mna je to len o ľuďoch,ja som pisala maily pravidelne,vzdy odpovedali,ale vzdy len tak ze nieco poslali na sk,a tam sa všetko zdrží najdlhsie a super je ze nevyplatia ani všetko naraz,len časť a potom doplacaju zbytok po 3.rokoch

mamajka2451
18. jan 2017

@alpenskinka@1975renca , mna sa snazili odbyt s tym, ze to este nedostalo od svk no nedala som sa a isla som na urad sem a dali mi potrvdenku o tom kedy to svk odoslalo a ledy to rakuska strana prijala, poslala som.im to a odvtedy ano mame vsetko, rreba cakat, mame vela toho este pred vami. A este mam.na vas otazku, obe mate muzov v rakusku alebo ako to mate vy? Ak ano, maju tam vedlajsie pobyty alebo tak? Lebo finanzamt to schvalil normalne bez problemov, co potrebovali sa odoslalo a bolo. A na tgkk som to posielala tiez vsetko co aj pri malej aj tehu knizku aj vsetucko do poslednej bodky co bolo potrebne aby nemali vyhrady a potom sa cakalo na schvalenie od finanzamtu aj to sme.im.poslali. no vsetko. Aj formulare maju vsetky
Preto som uz nestastna ze im to tak dlho trva.

mamajka2451
18. jan 2017

@mamajka2451
@mamajka2451 ospravedlnujen sa , malo tam byt odbit nie odbyt 😉

1975renca
18. jan 2017

@mamajka2451 tak dlho je relativny pojem,nic neurychlis tym ze budes vyvolavat a písať,nie si sama,co čaká...ja ked som sa pytala na to,ze do pol roka maju na to aby to vybavili sa mi pan usmial popod fuzy,že mali by mat,ale trva to niekedy aj dlhšie,a co je dlhšie?ako píšem,14 mesiacov a ani cent doteraz,je to beh na dlhe trate niekedy...

mamajka2451
18. jan 2017

@1975renca a ma tam muz vedlajsi pobyt alebo take daco? Ze ked to uz hentak neuveritelne dlho trva ?

1975renca
19. jan 2017

@mamajka2451 nie,ja pracujem v AT,teraz som na materskej a muž robí na SK,bývame obaja na SK,ale s týmto to myslím nesúvisí...neviem...mám variantu 20+4 ale mne sa zdá že krátke varianty vyplácajú rýchlejšie,ved uvidíš,každopádne držím palce nech sa to posunie čo najskôr dalej 🙂

mamajka2451
19. jan 2017

Lebo co viem oni maju nejake podmienky aj s vedlJsim pobytom, preto sa pytam. Ja som mala pri dcerke 20+4 a bolo vybavene do pol roka na den presne. Ale dakujem krasne za pomoc, rady, a hlavne podporu na trpezlivost 😀

majuska77
19. jan 2017

No vidim ze nie som sama co takdlho caka a ze to je upl e normalne v AT 😃.Moja mala bude ma 22mesiacov a tiez este ani cent sme nedostali.Tak snad do jej 3rokov to bude 😂

1975renca
19. jan 2017

@majuska77 no super,ešte lepšia situácia...určite že nie sme samé a vela žien takto čaká na vyplatenie,podla mna je skôr raritou že vyplatia niečo skôr alebo pravidelne...ale pozitívne je, že raz to aspon doplatia,na SK by sme sa nedočkali ničoho :D

mamajka2451
19. jan 2017

@majuska77 preboha 😮😮su normalni vobeec, 😯

agira
20. jan 2017

caute kocky, tymto sa chcem verejne dakovat @vroni, vdaka ktorej sa moja situacia doriesila a vsetko mi bolo vyplatene. Este raz hlboke a uprimne dakujem za pomoc!

1975renca
20. jan 2017

@agira ahoj a čo si mala za problém?

vroni
20. jan 2017

@agira, ale prosim ta, to bola uplna prkotina. Rado sa stalo 😉

vroni
20. jan 2017

@1975renca, poistovna chcela nejake veci nad zakonny ramec. Tak sme trochu zdvorilo pisomne pokonverzovali a oni nasledne zistili, ze vlastne maju vsetko, co potrebuju 😀 😀 😀

majuska77
20. jan 2017

@vroni a co si im cca napisala?ze by sme skusili aj my nieco napisat,lebo vkuse sa tu len natahujeme