Rodičovstvo - nevďačná robota
Som dobrovolne nezamestnana. Ostala som doma a klesa mi seba ucta a sebavedomie. Staram sa o dve deti a partner robi nocne tak sa moc nevydame. Este len si zvika. Viem ze su vo vstahu dvaja anie je to jeho vina no mam akutnu potrebu byt pochvalena. Takato som nebyvala. Stve ma ze musim robit dokola to iste handry riad hracky... Vazne rozmyslam nad tym ze si najdem pracu. No bojim sa ako to budrme zvladat. Ked on robi nocne a ja pojdem do prace bude mrzuty a nevyspaty a nechcem aby sme sa koli tomu hadali ked nemusime. Zostala som doma koli autistickej dcerke ktora vyzaduje vela pozornosti. Ak sa jej nebudeme venivat tak zaostane a jej stav sa zhorsi. No mam vycitky z toho ze som doma a neprispievam aj financne. Teraz to sice dobre zvladame no myslim ze problem je v mojej hlave. Asi uz doma cvoknem. A to som doma druhy rok. Po materskej som sa vratila do prace a dcerke som sa nevenovala nakolko som bola stale unavena. U dcerky sa vtedy prejavili znamky autizmu a prace som mala pokrk. Tak som ostala doma. Nelutujem to. Viem ze ma potrebuje. A pritom citim ze nerobim dost.
Prihovaram sa k vam zeny v domacnosti nemate pocity ako ja? Ako to riesite? Popripade co mi odporucate
To su moje dievcatka odfotit ich spolu je zazrak. Starsia Layluska sa malej kristinky boji to je iba jeden z jej mnohych priznakov autizmu
Mirage2017 mne tvoje prispevky nevadia, podstata sa z nich da pochopit. A asi tiez hladas ako sa nezblaznit a takto si mozno najdes aj kamosky 🙂 🙂 🙂
@stepanka274 Ďakujem pekne, nie mam čo povedať.
@libawet Prosím Ta kedy Tebe vadí ako písem tak nie čítaj moje príspevky. Ďakujem
@libawet mne jej slovencina nevadi mam kamaratky polky a s nimi je to podobne.
@liavan nerieste slovencinu ale pointu
@mirage2017 Prosím ťa, vôbec nepočúvaj ľudí ako je libawet. U mňa máš veľký obdiv a rešpekt za to ako zvládaš náš jazyk! Môj manžel je tiež cudzinec a po 6 rokoch na Slovensku nedokáže ani 10% z toho, čo ty. Si šikulka 😉 Nehovoriac o tom, ako sa snažíš autorke úprimne pomôcť 👍🏼❤
@liavan ahoj no este si sa nevijadrila k teme
@lexilaracroft 🙈😄 dobre, dobre, tak k téme - Prechádzaš si fázou, ktorú ja nazývam "materinský burnout". Sklamanie, únava, frustrácia, nuda, stereotyp,... Prejde si tým KAŽDÁ jedna mama. V tvojom prípade je tento stav ešte viac umocnený zdravotným stavom tvojej staršej dcérky (čo mi je veľmi, veľmi ľúto). Musíš si v prvom rade uvedomiť, že nie si ani zďaleka jediná, čo má takéto pocity. Práveže naopak, mám, čo si týmito pocitmi prechádza je viac než dosť. Vyhoď si hneď z hlavy, že nie si dôležitá, alebo že nerobíš pre rodinu dosť. NIKTO nie je pre tvoje deti dôležitejší než ty. NIKTO tvojim dcéram nedá viac než ty. Ty si pre nich tá najdôležitejšia osoba v celom vesmíre. Nestačí to? Ja si myslím, že je to viac než dosť.
Hlavne od nich zatiaľ neodchádzaj preč. Menšia je ešte stále malinká a staršia... ťa veľmi potrebuje.
@libawet tak necitaj blbana a co jej to chces zakazat?Ja som to precitala a je to mile citat cudzinca pisat slovensky
@lexilaracroft verim,ze tvoj spleen je sposobeny unavou, chorobou.Nemas sa preco obvinovat!a neda sa Ti ist von s nimi tak, ze malicka je v kociku a starsia za ruku?tebe pomoze hlavne sa neizolovat chodit s nimi co najviac von.Dievcata su mile ta mensia ma taky sibalsky vyraz😉.Skus ich nejako hravou formou dat dokopy nech sa starsia neboji uvidis ako mensia narastie budu kamosky a vela sa od nej starsia nauci.moja susedka to tak mala tiez st.autistka mladsia ju tahala dopredu
@robin30 ja netvrdim, ze maju mat len jedno dieta, ale ked sa to nezvlada a bez pomoci blizkych, minimane priatelov, ked uz rodina nie je je to narocne aj so zdravymi detmi, ale autorka vysvetlila ako to bolo....
@maciatkolulu o narocnosti viem svoje 🙂 tiez mame rodinu daleko sme sami na deti ale da sa to zvladnut len to chce cvik a pevne nervy obcas
@mirage2017 tie komentare k jazyku neries, inak,odkial si?
@mirage2017 ahoj, mne sa tiez paci ako uchvatne rozpravas po slovensky. Ta vôla a chut a bez strachu. Perfektne. Kto bol vonku vie, ze naucit sa hocijaky jazyk je narocne a toto k tomu patri. Tie co ta negativne komentuju ignoruj, urcite su v kazdom jazyku aj ohlade dokonale ;)
@eliska13 mala dost rype a zje vsetko co vidi velakrat teh starsej vliezla do taniera a ona potom tri dni nejedla lebo sme narusili jej zonu komfortu tak na to davame pozor. No nie je to tak lahke ako to vyzera ked ich obe zoberem sama von. Necadi mi to no ked ta starsia vidi mlaku hoc aj uprostred cesty vytrhne sa a chce do nej skocit. Vtedy ma ide porazit. Jej to mozem vysvetlovat donekonecna.
@lexilaracroft Ahoj ako to ide. Dúfam že neska máte krásny deň. Niekedy mám pocit že my dospelí sme bezbedni nie detí. Čo je naša hranice na trepezlivost. Kedy môj syn bol mlačy moje trepezlivost bola nie hraničné, a moje kriky... Povedala som že ja nie budem reagovať ako moja rodičia, ale milila som. To bol myšlienka ale to bolo moja strach. Nie vážila som sama sebe, nievidela som moje hodnoty. Želala som aby niekto povie, ale realita je iná. Mám ešte čo prepracovať ale som už lepšie mamina. Rada som pomahal iní ľudia, ale nie vladzala som moje rodina. Veľa krat mne povedali si silné žena, vladzas všetko, ako to robíš, ale realita bola iné. Dostala som sem tam hystericky plač. Šápla som dvere, ale kedy začal môj syn robiť to isté...My ženy dokážeme vytvoriť pekne domo, kedy nozaj vážime sama sebe. Nikdy nič nie je neskoro. Naša detí sú poklad. Dám dole od moja rameno minulosť aby mohol som dať synovu prítomnosť.❤
@mirage2017 to som si povedala aj ja ze svoje dieta nikdy neudriem tak ako byli nas. Neviem ako na slovensku ale tu je to trestne. Niekedy ma tak vytocia ze sa az trasem a kricim iba aaaaaaaa. No potom sa ukludnim a idem spet za nimi sa porozpravat. Viem ze su este male a nerozumeju co hovorim ale chcem si zvikat ze ked reagujem neprimerane nie je hanba ked sa aj rodic ospravedlni svojmu dietatu. Nasi to nerobili.
@libawet ty co si mudra?Je to tvoja Tema???!!!
@mackamizjedlaskrec
Ked komentujes mohla by si sa aspon k tene vyjadrit
@lexilaracroft ty nevieš, či na Slovensku je trestné biť dieťa? Ty si sa na Slovensku nenarodila? To si už na Slovenske "móresy" zabudla? Ešte dobre, že nepíšeš tu anglicky ☹
@oli18 no nas nasi bili hlava nehlava preto to viem. No je ina doba tak sa to mohlo zmenit

@mirage2017 tiež plačem, keď čítam tie Tvoje slovíčka!