icon

Rodinné prídavky na deti z Nemecka

kam72
22. feb 2020

Ahojte, prosím vedeli by si mi poradit ako je to, ak som dostávala rodinný prídavok na dieta z Nemecka a v januári 20 mi ho stopli, no ziaden oznam neprisiel. Otec dietata pracoval v Nemecku do septembra 2019, potom sa zamestnal na SK a teraz znovu začína pracovat v Nemecku. Treba si o prídavok znovu požiadat? Dakujem

angie11
22. feb 2020

@kam72 pokiaľ mám info tak každý rok to treba nanovo vybavovať, môj pracuje v NL a teraz sme vybavovali za rok 2018 a potom opäť budeme za ďalší rok

79viktoria79
22. feb 2020

@kam72 no ked tam nerobil,nemoze odtial brat predsa,ak sa zamestnal znovu treba poziadat od kedy tam robí?

kam72
autor
22. feb 2020

@79viktoria79 teraz od februara. Ja som sa pytala ci neviete ci to treba znovu poziadat alebo to obnovia automaticky.

79viktoria79
22. feb 2020

@kam72 neobnovia to automaticky,odkial maju vedieť kedy on predtal robit a znovu zacal?

mariamagdalena212
22. feb 2020

Ahojte dievcata, nám robia strašne strašne problémy s priznaním prídavkov, čakáme od mája 2018 a posledne co nám oznámili v januári začiatkom roka, že našu žiadosť odoslali do spolkových krajín aby ju tam posúdili, či máme nárok. Aj keď sme volali, tak nám odmietli povedať dôvod, lebo ten má vážne zaráža, mame len čakať kedy sa ozvu. A to podotýkam že to posielali ešte v decembri aby sa to pre riešilo a už konci február😪 co sa týka toho, že sa to ma obnovovať každý rok, to som ešte nepočula akurát že po zastavujú napr na 4m, lebo chcú doložiť nejaký papier co ja viem tak dochádzku alebo ze stále sú deti a manžel v spoločnej domácnosti. Neviem ze by sa to všetko vybavovalo od zaciatku. To si ani neviem predstaviť hlavne v našom prípade, to by som asi už rovno zabalila.

ivusikk
22. feb 2020

Určite to neobnovia automaticky, nemajú odkial vedieť či ste v Nemecku pracujete tam atd. Takze určite si treba znovu požiadať

malinajahoda
28. feb 2020

Veru tak, treba znovu nanovo požiadať.

janakarara
Odpoveď bola odstránená