icon

Rozdielne dátumy pôrodu v žiadostiach

nikaozv
28. sep 2025

Dobrý deň, neviete mi povedať ci je veľký problém keď budem mať rozdielne dátumy predpokladaného termínu pôrodu na ziadosti o tehotenske a ziadosti o materske? Rozdiel je 5 dní. Ale tehotenske mi vyšlo na deň presne aby mi to schválili a teraz v ziadosti o materske budem mat skorší termín pôrodu o 5 dní. Teda keby som mala tento dátum (čo budem mať v ziadosti o materske - 5 dní skorsi) v ziadosti o tehotenske, tak by mi tehotenske neschválili. Co teraz? Budu si pýtať tehotenske naspäť?

Ďakujem za každú odpoveď

anonym_ca1f51
28. sep 2025

@nikaozv preco tam mas rozdielne datumy?

anonym_bba85c
28. sep 2025

@nikaozv ak je to kvoli spekulacii a TP ti bol kvoli tomu upraveny, jasne ze budes vracat tehotenske.

petamich
28. sep 2025

Ano kontroluju sa datumy na ziadostiach, v pripade ak to SP vyhlasi za ucelove, budes tehotenske vracat.

nikaozv
autor
28. sep 2025
@anonym_ca1f51

@nikaozv preco tam mas rozdielne datumy?

@anonym_ca1f51 dvaja rôzny gynekológovia

veronikaszabova
28. sep 2025
@nikaozv

@anonym_ca1f51 dvaja rôzny gynekológovia

Ale ved datum poslednej menstruacie mas vzdy rovnaky....

anonym_3802ef
28. sep 2025
@veronikaszabova

@veronikaszabova TP sa ale mení aj podľa ultrazvukov… mne tak menil gynekológ TP na skorší termín lebo dieta bolo vyzretejšie podľa sona

veronikaszabova
28. sep 2025
@anonym_3802ef

@veronikaszabova TP sa ale mení aj podľa ultrazvukov… mne tak menil gynekológ TP na skorší termín lebo dieta bolo vyzretejšie podľa sona

@anonym_3802ef ja som mala stredneho syna o 2t vzdy vacsieho a nic mi neupravovali. TP zostal podla menzesu - prave kvoli tomuto ( aby neboli dva rozne datumy, co autorke len skodi)

anonym_ca1f51
28. sep 2025
@veronikaszabova

@veronikaszabova presne, aj ja som mala zachovany datum, aj som sa na to schvalne pytala lekarky, ci je definitivny alebo ho bude posuvat a povedala, ze nie, je urceny podla terminu prveho dna poslednej menstruacie ako oficialny ptp. S tym ze na sone mi lekarky uvadzali vzdy datum podla ms a podla plodu, ale platil datum podla ms na oficialne dokumenty.

anonym_ca1f51
28. sep 2025
@anonym_bba85c

@nikaozv ak je to kvoli spekulacii a TP ti bol kvoli tomu upraveny, jasne ze budes vracat tehotenske.

@anonym_bba85c prestupovala si k inemu v priebehu tehotenstva?

anonym_ca1f51
28. sep 2025

Ja som teda mala dceru mensiu a ten rozdiel sa tam menil pocas priebehu tehotenstva, ale nikto nic neposuval.

nikaozv
autor
28. sep 2025
@anonym_ca1f51

@anonym_bba85c prestupovala si k inemu v priebehu tehotenstva?

@anonym_ca1f51 áno

petamich
28. sep 2025
@anonym_3802ef

@anonym_3802ef ano ale podla ultrazvuku v 12tt neskor uz nie, lebo tam uz potom zohrava ulohu vela faktorov, ktore maju vplyv na velkost dietata, takze v case, ked sa ziada o tehotenske termin je uz upraveny (alebo povodny podla poslednej menstruacie) a potom (aspon tak mi gynekolog hovoril) sa uz neupravuje

kristinkaris
28. sep 2025
@veronikaszabova

@veronikaszabova to je blbosť kebyže mám tp podľa menzesu tak už je mala na svete mesiac :D všetko závisí od usg 🙂 tiež mám iný tp na tehotenskom a iný na md pýtala som sa na to dr a povedal že to je ok

kristinkaris
28. sep 2025
@petamich

@anonym_3802ef ano ale podla ultrazvuku v 12tt neskor uz nie, lebo tam uz potom zohrava ulohu vela faktorov, ktore maju vplyv na velkost dietata, takze v case, ked sa ziada o tehotenske termin je uz upraveny (alebo povodny podla poslednej menstruacie) a potom (aspon tak mi gynekolog hovoril) sa uz neupravuje

@petamich mne zmenili aj v 20tt

kristinkaris
28. sep 2025

Podľa ms mám tp 5.9
Podľa usg v 12tt 30.10
A podľa usg v 20 tt 5.11 teraz najviac sedi 5.11 tak nech si výberu 😂

petamich
28. sep 2025
@kristinkaris

@petamich mne zmenili aj v 20tt

@kristinkaris moj lekar mi vysvetloval, ze sa meni podla UTZ v 12tt v pripade ak rozdiel je vyssi ako 7 dni a neskor uz sa neupravuje, lebo merania mozu byt nepresne, genetika a pod., kazdopadne toto mam info od jedneho lekara 🤷‍♀️ merania som mala neskor rozne, termin sa uz nemenil, upravili mi ho podla UTZ v 12tt a potom nie

kristinkaris
28. sep 2025

Každopádne je to asi na gynekológovi keďže on najlepšie vie zdravotný stav ako sociálna pracovníčka :D tehotenske konci dnom pôrodu a materská sa vypláca vypláca rovnako či už sa nastúpi skôr alebo neskôr 🙂 tie dni sa neoklamu

nikaozv
autor
29. sep 2025
@kristinkaris

@veronikaszabova to je blbosť kebyže mám tp podľa menzesu tak už je mala na svete mesiac :D všetko závisí od usg 🙂 tiež mám iný tp na tehotenskom a iný na md pýtala som sa na to dr a povedal že to je ok

@kristinkaris no len mne tým pádom nebude vychádzať spätne to tehotenske, a toho sa obávam ze co mam teraz akože ocakavat 🤦‍♀️ asi bude najlepšie si zavolať na socialku a spýtať sa ? Len ci mi tam budu vedieť povedať , ale obávam sa toho najhoršieho..

maryetta
29. sep 2025
@anonym_3802ef

@anonym_3802ef nemeni. Len "prisposobuje".
Ja som mala rozdiel 3 tyzdne. Nie par dni. Ale dr sa vzdy vzdy drzal datumu co mi dal na zaciatku. Z utz v 12.tyzdni. Lebo ms som mala nepravidelnu takze toho sa absolutne nedrzal. A aj porod sa spustil presne na den.

drianaa
29. sep 2025

Veď dajte do žiadosti ten pôvodný dátum pôrodu, čo si dávala aj do žiadosti na tehotenské. Keď sa jedna o pár dní, vysvetli to doktorovi a normálny doktor to zapíše tak

kristinkaris
29. sep 2025
@nikaozv

@kristinkaris no len mne tým pádom nebude vychádzať spätne to tehotenske, a toho sa obávam ze co mam teraz akože ocakavat 🤦‍♀️ asi bude najlepšie si zavolať na socialku a spýtať sa ? Len ci mi tam budu vedieť povedať , ale obávam sa toho najhoršieho..

@nikaozv ja by som to neriešila … teba kontaktovať nebudú ale gynekológa 🙂 a on najlepšie vie čo robí a keby mi aj volali tak im poviem nech kontaktujú lekára lebo ja sama mám v tom guláš 🙂

kristinkaris
29. sep 2025

Keď som sa ho na to pýtala mi doslova povedal že to nevadí to sú dve odlišne žiadosti a príspevky 🙂

sajmonka_1216
29. sep 2025

Ja som bola tiež u dvoch, jeden mi napísal 25.3., druhý 28.3. 2026 (teraz aktuálne som to riešila). Ešte som nemala nárok na tehotenské, ale tým pádom by mi to posunulo začiatok nároku na tehotenské... preto mi prvá gyn. naspäť prepísala na 25.3., lebo povedala, že ma už nahlásila do sociálnej poisťovne a tak by vznikol zmätok, čiže už ten prvý dátum mi ostal

nikaozv
autor
29. sep 2025
@drianaa

Veď dajte do žiadosti ten pôvodný dátum pôrodu, čo si dávala aj do žiadosti na tehotenské. Keď sa jedna o pár dní, vysvetli to doktorovi a normálny doktor to zapíše tak

@drianaa áno, poviem jej to

anonym_d7a5ae
29. sep 2025

@nikaozv pokial by si to nemala takto na tesno, tak by to nevadilo. Ak ti to po posune uz nesedí, závisí ako sa k tomu postavil SP, resp. úradníčka. Na internete sú však už zaručene rady ako podvadzat aj s tehotenskym, takže predpokladám, že si na to dávajú pozor. A inak, neverím ti 😉