Rozhodujuce obdobie
Ahojte dievcata, chcela by som vas poprosit o radu...mame termin 24.01.16 a nastup na MD 13.12.15, z coho vyplyva, ze vymeriavacie obdobie bude rok 2014... Da sa to nejak obist a vyspekulovat, aby mi matersku pocitali z r.2015? Svojvolny neskorsi nastup na matersku to vraj neporiesi :( mate niektora takuto skusenost? Vopred vam dakujem za infosky a rady 🙂
@littledesire Nie je začo... 🙂
Ahojte dievcata, tak vcera som mala poradnu a doktor mi dal uz papier na matersku s tym, ze mi aj posunul termin ale len z povodneho 24.01. Na 01.02., cize nastup na md je 21.12. ...co mi vsak stale neriesi situaciu aby mi pocitali matersku z tohto roku....myslite, ze ma zmysel skusit sa spytat na socialke, ci sa to nejak neda zakamuflovat, aby mi tam niekde tych chybajucich 10 dni "schovali" a pocitali matersku z r.2015? Lebo koli 10 dnom mi vychadza cca okolo 100 rozdiel...
@08michaela11 to je zbytočné, musia ísť podla zákona
@08michaela11 Nehnevaj sa, ale ty aj čítaš čo píšeš? "Zakamuflovať, schovať"?! Ale vieš, čo skús sa ísť spýtať presne v takom znení ako si to napísala a potom napíš čo ti povedali. 😀 😀 😀
@evittam ja som len chcela vediet, ci niekto nemal podobnu skusenost...zas na druhej strane chapem , ze aj oni maju svoje postupy, ale tak myslim, ze vacsina z nas by sa zaujimala o to, ci sa s tym neda nieco spravit, ak ide mozno aj o 100 €.....
@08michaela11 neviem kedy si nastupila do PP, ale spravila sa pre vypocet nemocenskej davky ( teda aj materskeho) berie predchadzajuci kal. rok.
Tym, ze nastup na materske mas v 2015, tak ak si pracovala v tej istej firme v r. 2014, tak sa bude brat r. 2014.
Aby sa ti pocitalo z 2015 musel by byt nastup 2016.
Podla toho aky budes mat lekarom urceny datum pravdepodobneho porodu, ktory je podkladom pre urcenie nastupu na materske sa bude aj posudzovat narok a vypocet materskeho. Vsetko je na lekarovi ako to urci.
Postup t.j. zakon si nemoze nikto zmenit podla svojich predstav... To by bol uz aky chaos??? !!!
@dena1973 v jednej a tej istej praci pracujem od roku 2007, takze podla vsetkeho to vychadza, ze mi to budu pocitat z r.2014...asi naozaj s tym uz nijak nepohnem, papier uz od lekara tiez mam - hlavne aby bol malinky zdravy 🙂 ....inak do kedy musim ist na socialku s tym papierom? mam ho od utorka....
@08michaela11 Najprv ho musis (ak si este v PP) zaniest zamestnavatelovi na potvrdenie a potom bud zamestnavatel, alebo ty zanesies na pob. SP.
Ak mas nastup v 12/2015, tak prvykrat by si mala dostat davku v 1/2016. Teda v takomto pripade je potrebne zaniest ziadost na materske do 5.1.2016.
@dena1973 super, dakujem pekne za infosky 🙂
@08michaela11 Nie je zaco...

@dena1973 jeeej, super, okej diki pekne 🙂 preratam si to dakujem krasne 🙂