Schválenie príspevku pre tehotné
Dobry vecer zienky, chcem sa vas opytat ako dlho ste cakali na rozhodnutie zo socialnej poistovne. Dakujem za odpovede😊
socialna poistovna ma na rozhodnutie 60 dni - a je to fakt vysoko individualne, podla pobocky, podla poctu ziadosti, ziadala som 7.4.2021, rozhodnutie nemam do dnesneho dna ale prispevok bol 14.5. na ucte 😂 a nie som jedina - u nas v terminovkach mali niektore baby rozhodnutie o 15 dni, ine 30, ine nemaju dodnes (a ani peniaze), ine nemaju dodnes ale maju peniaze 🤷♀️ kym je SP v limite do 60 dni...
@petamich dakujem krasne za odpoved
Čakala som zhruba mesiac,ale prvé peniaze prišli pred doručením rozhodnutia zo SP 🙂
Zajtra budú 2 mesiace od podania a rozhodnutie ešte nemám. Zato peniaze boli na účte už minulý mesiac
Ahojte, prosím tu žiadosť vám dá lekár alebo to treba niekde vytlačiť a priniesť k dr.? Ďakujem 😊
mne nasledujúci mesiac prišli peniaze na účet a rozhodnutie o pár dní poštou. Bez problémov všetko.
Baby, a čo potom s tým tlačivom? Treba ho poslať alebo radšej zaniesť osobne? Ak ste posielali, tak na malú pobočku alebo do veľkej poisťovne v okrese?
Dá sa aj elektronicky podať, aj osobne, či poštou... Keď osobne alebo poštou, tak na pobočku v meste, kde má sídlo zamestnávateľ. Čiže až by si aj bola z Prešova, ale firma, kde pracuješ sídli v Bratislave, tak treba podať v Bratislave.
socialna poistovna ma na to 60 dni ako ti tu baby napisali, takze musis byt len trpezliva a ked si to podala teraz v juni, tak najskorej ti pride az v juli nejake vyjadrenie.
@petamich môžem sa opýtať ake su vlastne podmienky kedze plánujeme druhe babo len som postrehla ze nieco sa schvalilo
@zuzkaa1991 jasne 🙂 poskytuje sa od 13tt (27 tyzdnov do porodu) a podmienky su podobne ako pri MD - 270 dni nemocenskeho poistenia za posledne dva roky a aktivne nemocenske poistenie = stale si zamestnana, v ochrannej lehote (pracovny pomer skonci, ked uz budes tehotna), SZCO, dobrovolne nemocensky poistena - obe tieto podmienky teda 270 dni a aktivne NP treba splnat uz v case vzniku naroku 13tt (cize nie je to ako s MD, kde staci najneskor v den porodu) ak nie su splnene narok zanika
a potom sa to vyplaca mesacne az do porodu vo vyske 15% vymeriavacieho zakladu - min. tehotenske okolo 217 a maximalne tusim 314 (presne sumy z hlavy neviem, cca. tak nejako)
a ak si teraz napr. na rodicovskej = mas prerusene nemocenske poistenie tak by to nevadilo, ak ti pracovny pomer stale trva - cize by si mala narok aj tak
hadam som to napisala zrozumitelne
@petamich myslela som ze to tak je .....ma prepustili pocas tehu takze idem si platit dobrovoľne kedze prácu si neviem najst kvoli malej a korone ďakujem za info ;)
Fíha, tak skúsim aj ja takto. Ďakujem ti za reakciu♥️
Už som podala, vďaka za radu😉
Podávala som 3.5, rozhodnutie prišlo 31.5 ale peniaze ešte neprišli.

Zabudla som napisat,ze ziadost som podala 1.juna