Schvália manželovi materskú po poberaní rodičovského príspevku?
Práve mi na fb vyskočila diskusia kde baby píšu že ak chlap poberal rodičovský a potom išiel na matersku tak mu ju zamietli je to tak? Ja som isla na UP tak manžel poberá rodičovský príspevok, a od maja chce ísť na matersku, skôr nemohol kvôli práci, menil zamestnanie.
Ano uplne odveci poznamka ale chudak zamestnavatel 😃
@anonym_ab94a3 to áno myslis že je to tak?
@ewcurik cize rýchlo menil zamestnanie a hneď ide aj na matersku? Ucelovost kvôli výške?
@ewcurik su to dve rozne davky a posudzuju sa podla inych podmienok. To, ze teraz pobera rodicovsky prispevok, by nemal byt problem. Skor by som si dala pozor na to nove zamestnanie, aby mu nadvazovalo poistenie a nevznikla tam "diera". Najlepsie bude, ked si to overis priamo na socialnej poistovni
@anonym_6dd6bd nie potrebovali sme hypo tak zmenil, len teraz nám to aj s tou materskou zapaľovalo,
@ewcurik ale vies,ze pocas sk.doby hypo nedaju??
@ewcurik ale vies,ze pocas sk.doby hypo nedaju??
@anonym_5fbe55 no však 3 mesiace vydržal. Aby bola materska počítača z nového PP. A teraz sa obáva, ci mu ju dajú. To je všetko.
@anonym_5fbe55 Kde pise, ze je v skusobnej este?
@beata_k no ved menis zamestnanie tak mas sk.dobu.Sk.dobu nemas iba vtedy ked menis len poziciu,nie komplet zamestnavatela.
@anonym_5fbe55 no však 3 mesiace vydržal. Aby bola materska počítača z nového PP. A teraz sa obáva, ci mu ju dajú. To je všetko.
@anonym_6dd6bd a ono sa to vsetko potom aj predlzi,prak.ziadost o hypo az po sk.dobe,a teda pol roka prijem,aby mu to vyslo na hypo a az potom moze ist na matersku,ale kedy stihol rodicak poberat??Teda jedine ak by ho poberal aj pracoval.
Ja by som celkovo tieto materske,rodicaky pre oteckov uplne zakazala.Chceli,aby sa aj oteckovia vedeli postarat o dietatko a nie aj pracovat a poberat a zena sa aj tak sama stara.
Ja dufam,ze tieto davky pojdu pri konsolidacii ako prve prec.
@anonym_6dd6bd a ono sa to vsetko potom aj predlzi,prak.ziadost o hypo az po sk.dobe,a teda pol roka prijem,aby mu to vyslo na hypo a az potom moze ist na matersku,ale kedy stihol rodicak poberat??Teda jedine ak by ho poberal aj pracoval.
Ja by som celkovo tieto materske,rodicaky pre oteckov uplne zakazala.Chceli,aby sa aj oteckovia vedeli postarat o dietatko a nie aj pracovat a poberat a zena sa aj tak sama stara.
Ja dufam,ze tieto davky pojdu pri konsolidacii ako prve prec.
@anonym_5fbe55 ono napr.v takom Švédsku to aj reálne funguje, ze otec na reálnej materskej a stara sa o dieta. To len Slovač ma potrebu všade podvadzat. Ja by som napr.matersku otcovi neschválila, pokial matka nerobí a je doma. A rodicak bral on, lebo autorka sla účelovo na podporu. Spolu to poberat ona by nemohla.
@anonym_5fbe55 ono napr.v takom Švédsku to aj reálne funguje, ze otec na reálnej materskej a stara sa o dieta. To len Slovač ma potrebu všade podvadzat. Ja by som napr.matersku otcovi neschválila, pokial matka nerobí a je doma. A rodicak bral on, lebo autorka sla účelovo na podporu. Spolu to poberat ona by nemohla.
@anonym_6dd6bd aj ten vztah sa utuzi ked sa otec riadne stara,ako takto.Kedy proste sa nedalo vobec pracovat,ani pocas rodicaku.

Ano uplne odveci poznamka ale chudak zamestnavatel 😃