icon

Schválil sa rodičovský príspevok tých 50 a 150€ ?

simonka9090
28. jún 2019

Ahojťe .. nevieťe náhodou či schválily nám tich 50 € a 150€ Tim ktorým pracovaly a nepracovaly?

Strana
z2
evittam
30. jún 2019

@gloria31 Ako vidno ani trochu tomu nerozumies. Tu nejde o ziadne "dopriatie". Ale ako vacsina co caka,ze to zvysia...

gloria31
30. jún 2019

@evittam mam 36r. Od 18r.pracujem prispievam, čakám prvé dieťa tak keď je šanca dostať niečo z tohoto systemu co som tam zaplatila spať tak prečo by som to nechcela? Radšej to nebudem chcieť a nechám to pre tých pri koryte aby to rozfrckali? Tak to teda nie!!! Áno druhá kategória sú rómska komunita, študenti ktorý iba vyšli zo školy nič do systému nedalia a chcu tie isté peniaze ako my co sme už par tých rokov do neho prispievali. Tak isto chápem aj tie ktoré z jednej rodičovskej idú opäť na materskú, tam to beriem ze je to ešte nedotiahnute. A ešte mi povedz ze tomu nerozumiem???

candii
30. jún 2019

@gloria31 haha 😀 ja by som dopriala ale tým že o toľko € pôjde rodičák hore, tak to pôjde ruka v ruke so zvyšovaním daní a ďalších poplatkov a nakoniec zistíme že síce 150€ nám dali ale 200€ na niečom inom zobrali. Tu nič nie je len tak a zadarmo.

evittam
30. jún 2019

@gloria31 Suhlas s
@candii . A ty prispievas do SP nie na sociálne dávky statu. Od SP dostaneš materskú davku. To len pre úplnosť.😉
A ano cele je to zle nastavene. Ale to je uz debata o inom.

gloria31
30. jún 2019

@candii to pôjdu poplatky hore ci ten rodicak pôjde hore alebo nie....

candii
30. jún 2019

@gloria31 keď myslíš.. ja mám na to svoj názor.

agi7717
30. jún 2019

Dúfam že to ani neschválila, lebo to vôbec neni férové. Podľa vás napr študentka ktora skončila výšku a nepracovala a otehotnela tak nema nárok tiež na tie peniaze? Každá by mala dostať rovnako, tie peniaze by išli aj tak na babo. A ked čítam tu tie komentáre niektoré tak sa môžete hanbiť. Odkiaľ viete že by tá druhá nezaslúžia tie peniaze.? Vela dievčat aj otehotnie po strednej pracujú ale nemaju toľko dni odpracovaných tak oni už neni sú ľudia ako vy?

evittam
30. jún 2019

@agi7717 Aha. A ked pracuješ 10rokov a odvadzas nemalé odvody a dane a len pre zmenu životnej situácie kvôli par mesiacom nedostanes MD tak to je v poriadku?! A taka študentka ak je sikovna a mala by len dohody na 20Eur tak jej staci zaplatit odvody z max.VZ 90dni u noveho zamestnávateľa a bude mat max.MD.
Dalsia co vobec nechápe o com piseme. Tu nikto nepise o tom kto si to zasluzi a kto nie. Je to uplne o niečom inom.

agi7717
30. jún 2019

@evittam ja tomu rozumiem, aj tak by mala každá dostávať rovnako 🙂 a týmto končím. Pekný večer

evittam
30. jún 2019

@agi7717 Podla toho co pises vôbec. Preco by som mala dostať to iste ak odvadzam odvody z max.VZ ako ta co odvadza z minimálnej mzdy?! Aj tebe pekny vecer.

sonicka96
30. jún 2019

Bodaj by to ani neprešlo.... Čista manipulácia s ľuďmi....

dopolbokaodrata
30. jún 2019

@agi7717 tie časy, kedy každý dostával rovnako, aj keď k tomu nemal žiadne predpoklady, stačilo keď mal jednotný názor, ako chcel vtedajší režim, skončili pred 30 rokmi.

jamatkaroka
30. jún 2019

@agi7717 Ja sa na to pozerám ako na klasické poistenie. Ak si ho platíš, môžeš z neho čerpať. Ak si si ho nikdy neplatila, môžeš byť rada že dostaneš aspoň niečo. To mi príde viac než férové.

Strana
z2