icon

Škôlka a predĺžená rodičovská do 6 rokov

adidaska11
30. jan 2014

ahojte maminky,potrebujem vediet,ci mozem dat dieta do skolky,ak mi schvalili platenu predlzenu matersku dovolenku.Ak ano tak len na 4 hodiny alebo aj na cely den?Nepracujem a ani sa nechystam do prace.Budem rada,ak mi poradite vdaka 🙂 🙂 🙂

Strana
z2
zuzin78
30. jan 2014

ahojte .nechcem sa hadat,ale ak ziadate o predlzenie RD zo zdravotnych dovodov, preco hned chcete davat dieta do koletivu,ked byva casto chore ? ja idem ziadat o predlzenie,ale ani ma nenapadne ak mi ju schvalia, dat mladsiu do skolku, ved kvoli nej sme stale chore.... /starsia nosi virusy zo skolky, ked sme ju vybrali zo skolky na par mesaicov, boli sme zdrave /

dara76
30. jan 2014

@mata128 ahoj, moj syn ma tiez operacie srdca a znizenu bunkovu imunitu a bola som na predlzenej RD. Do skolky som ho dala az ako 5 rocneho, aby si zvykol na kolektiv pred skolou.

saurian
30. jan 2014

@martinkatinka
podla mojho nazoru kazda mamicka by mala radsej doma dieta bez zdravotneho problemu ako 200e mesacne na ucte od upsvar.
a pre kazde jedno dieta a jeho vyvin je vyznamne, aby navstevoval kolektiv. a nevravim o zvysenych nakladoch na dieta zo zdravotnym problemom, ktore su casto vyssie ako tych 200e. a nevravim, ze casto mamicky tychto deti jednoducho nemozu ist pracovat, lebo to nie je mozne.

adidaska11
autor
30. jan 2014

@saurian presne tak si to vystihla,kam ja mozem ist do roboty?moj maly bude mat v lete 5 rokov,cize predskolsku dochadzku od piatich rokkov musi mat,ci?

saurian
30. jan 2014

@adidaska11
toto neviem, niekde som citala ze uz nie je povinna, ale overene to nemam. na to my mame este casu, kedze nas ma len 3.

martinkatinka
30. jan 2014

@saurian ja som nekritizovala, ale napísala svoj názor...ak má dieťa nepriaznivý zdravotný stav, tak nemá byť celý deň v škôlke... samozrejme, do kolektívu chodiť dieťa môže a aj musí pre zdravý vývin...

saurian
30. jan 2014

@martinkatinka
no hej, len su diagnozy a diagnozy....nie vsetky su "fyzicke"... ja osobne nevidim velky rozdiel v tom, ci je tam 4 hod ci 8 hod (lebo popoludni aj tak vacsinou deti len oddychuju, a ked mi dieta poobede spava, tak je v podstate jedno ci doma ci tam, co sice moj spava od 2r len cca 8hod denne), aj ked teda ja ak nebudem pracovat (co pravdepodobne nebudem, a ked aj, tak kvoli drobcovi max na skrateny uvazok aby som na neho mala cas), tak ho aj tak neplanujem na cely den.

radkaturkovicova
14. feb 2014

Ahojte maminky mam jasle a skolku v horskom parku ak by ste potrebovali ist do prace alebo len tak na kavicku vybehnut🙂svetrozpravok.sk

Strana
z2