icon

Škôlka a predĺžená rodičovská dovolenka

mathias2009
5. jan 2012

ahojte,

chcem poprosit o radu,ci mate skusenost s predlzenou materskou s poberaním rodicovskeho prispevku, a chodením dietata do skolky??? je nieco take mozne??? moze matka pracovat alebo ake su pravidla???? dakujem

iwuskaaa
7. sep 2016

@tinkaaa áno,ja som sa bola prihlásiť na ÚP zatiaľ.
Ak si budete žiadať opatrovateľský a schvália vám ho,tak sa znovu vyhlásite.
Otrasný systém!

alenkaorava
Autor odpoveď zmazal
janka2501
8. sep 2016

@alenkaorava
Mne povedali,ze nekontroluju. Lebo som sa pytala. Aj moja isla do skolky,len mne dr napisala do spravy ze na skusku. Podla toho ako bude jej organizmus reagovat

simonkaa5
8. sep 2016

@janka2501 prosím do akej správyti to písala na žiadosť do škôlky? Ani ja neviem o tom žeby kontrolovali to by ich bolo u nás. Aj my chceme na skúšku aspoň na 4 hodky

janka2501
8. sep 2016

@simonkaa5
Tu co mam pri kazdej kontrole. Tie predkladam na upsvar. Skus ju dat. Uvidis ako na tom bude.

simonkaa5
8. sep 2016

@janka2501 ja len čakám na rozhodnutie tak medzi tým vyskúšam. Ďakujem pekne deň

jarushka_12
10. sep 2016

mozem sa opytat ? ak mam posudok platny rovno do siestich rokov treba nieco dokladat budu si to vyzadovat ?

janka2501
10. sep 2016

@jarushka_12 komu co chces dokladovat?

jarushka_12
10. sep 2016

ja neviem ako to chodi , ci si nahodou urad prace nevypyta doklad o kontrolach a navstevach lekara

janka2501
10. sep 2016

@jarushka_12
nie, pokial mas az do 6 r, tak nemusi nic dokladovat,to len v pripade ak by si mala predlzenu na 1 rok, tak potom opatovne dokladujes.

jarushka_12
10. sep 2016

aha , dakujem toto som chcela vediet , prajem krasny dnik 😉

janka2501
10. sep 2016

@jarushka_12
Nieje zaco 🙂

ferko858
11. sep 2016

@simmi80
a kde Ste sa pytala? na urade prace socialnych veci a rodiny? alebo na socialnej poistovni? pretoze mne na socialnej poistovni povedali, ked ked mi syn nastupi do skolky na cely den musim sa odhlasit z tade a to by som si musela sama platit na dochodok, pretoze este nenastupim do zamestnania. Moze ist max na 4 hodiny. Nevie ci to niekto kontroluje alebo nie.

simmi80
11. sep 2016

@ferko858 na úrade Prace. Fuha. No ja uz som z toho jeleň 😬

ferko858
12. sep 2016

@simmi80
pokial ja viem z uradu prace to nejak neriesia, pretoze zo zakona moze byt matka v zamestnani a dieta navstevovat skolku. Len ja som este doma 2 mesiace a nemozem nastupit este do zamestnania. Na socialnej poistovni mi povedali, ze sa musim prist odhlasit, ked nastupi na cely den do skolky. Ze moze byt maximalne na 4 hodiny. Inak si budem musiet sama platit do dochodku. Nez ma zamestnavatel prihlasi.

simonkaa5
12. sep 2016

@ferko858 mňa na upsvr povedali že nemôže ísť do skolky ale Dr mi schválila že môže... Ja som jeleň z toho....

ferko858
12. sep 2016

@simonkaa5
ja som syna dala na 4 hodiny. Rodicovsky ti nemozu zobrat, kedze v skolke nevykonavaju celodennu starostlivost.

iwuskaaa
12. sep 2016

@simonkaa5 ak ti Dr.schválila,že môže ísť do škôlky,tak ho daj.
Na ÚPSVaR ich do toho nič,či je alebo nieje v škôlke.
Nemá ich to čo zaujímať,keď Dr. nenamieta a nástup nezakáže.

simmi80
12. sep 2016

@simonkaa5 hihi aj ja.. mne na UPSVaR povedali ze moze ist na cely den do skolky a ja pracovat.. ze tym ziaden zakon neporusim..a ze nikde to nie je v zakone zakazene.. samozrejme ak mi schvalia RD tak ostavam doma a syn pojde tak 2x na pol dna do skolky...
a raz citam ze sa moze ist pracovat, inde ze nie..raz ze moze ist na cely den, potom zase nie... tak neviem, ci ma kazdy urad v inom meste svoje ine pravidla alebo vedomosti/info.. 😀 😀 😀
@ferko858

janka2501
12. sep 2016

Kocky ja som na predlzenom RP a pracujem,a mala terz nastupila do skolky. Dr jej povolila zaclenenie,ze uvidi ako to zvladne jej organizmus. A na upsvare mi povedali,ze ziadne kontroly nerobia a mam sa riadit co povie dr.

simonkaa5
12. sep 2016

@janka2501
@ferko858
@simmi80. Sama Dr mi povedala že to nemajú doriešene že ani ona sama nevie. Áno anetke sa celkom zlepšil stav posledné 3 mesiace tak mi potvrdila žiadosť s tým že vyskúša ako bude reagovať, lebo mi ponúkli miesto vo škôlke a anetka veľmi chcela ísť keďže už má 4 roky. A nemôže mlieko takže ju odhasujem keď je niečo mliečne na obed takže nieje tam celý týždeň. No na upsvr mi povedali že nemôže pokiaľ mám predĺženú zo zdravotných dôvodov ale im vysvetlím čo a ako. Veď to dieťa aj tak získa imunitu v kolektíve a uvidim ako bude na tom, veď prvý syn: týždeň v škôlke 2 týždne doma... Takto sme fungovali 3 mesiace nakoniec sme aj tak škôlku opustili. No verím že nerobím nič zle 😉O🙂:-/ pekný večer

9lf9
12. sep 2016

je to presne tak ako pisala na str. 18 @alenkaorava ...zo zakona sice pocas RP moze matka pracovat a aj dieta moze byt celodenne v skolke ale pokial bol vydany posudok o nepriaznivom zdravotnom stave na zaklade toho ze dieta nemoze navstevovat kolektiv a napriek tomu sa dieta da do skolky tak sa prehodnoti posudok a na zaklade prehodnoteneho posudku sa osetri poberanie RP...takze RP sa neodnime kvoli navsteve skolky ale na zaklade toho ze posudok bude zmeneny.

tinkaaa
12. sep 2016

prosím vás a keď sa ide z predlženej rodič.dovolenky na neplatenú ako je to s platením odvodov alebo prihlásení na sociálke či úpsvar? nakoľko môžem dať dieťa do škôlky - len na tie 4hodiny čo sa tu spomínali či jak ? ďakujem

paja74
13. sep 2016

@tinkaaa Na socialku nic hlasit nemusite, na zdravotnu ano {a oni dostanu aj papier od UPSVaR o ukonceni vyplacani prispevku!!!} a z toho dovodu bude moct dieta do skolky iba na 4 hodiny. Ako je to po prihlaseni sa na UP netusim.

sanceza
13. dec 2016

Ako je to teraz vlastne so škôlkou a s predlženým rodičovským? Ja vo vyjadrení od posudkara nemám napísané že neodporúča kolektív. Od alergologa som v správe mala napísané, že nedávať dieťa do kolektíva. Tak teraz neviem či môžem malú dať do škôlky aspoň vtedy keď je zdravá, alebo nemôžem. Odpovede sa na to rôznia a neviem ako to vlastne je. Ďakujem za každú radu.

janka2501
14. dec 2016

@sanceza pokial v rozhodnuti s UPSVAR nieje o skolke nic,kludne moze chodit na 8hod.

sanceza
15. dec 2016

@janka2501 velmi pekne ďakujem za odpoveď

05091972
18. dec 2016

Ahojte neviete ci dochada k zmene zákona od 1.1.?Čosi som počula že už sa nemôže pri predĺženej materskej pracovať
..

leeenka26
19. dec 2016

Maminky som tehotna a zaroven poberam rodicovsky prispevok po 3. Roku dietata pre nepriaznivy zdr stav. Zaciatkom februara nastupujem na md. Chcem sa spytat ci mi prispevok zanikne alebo ci ho mozem preniest na manzela. Prispevok mam schvaleny az do 6. Roku dietata a t.z. 5/2018. Je mi jasne ze 2 rd sa poberat nedaju ale ako je to v tomto pripade manzel rd a ja md. Dakujem

leeenka26
19. dec 2016

@janka2501 to ale ani ja nemam inak niv o skolke. Len ze neodporuca kolektiv tam je od posudkoveho. Ak sa tam nepise doslova ze nesmie navstevovat skolku tak moze? Dakujem