Škôlka a predĺžená rodičovská dovolenka
ahojte,
chcem poprosit o radu,ci mate skusenost s predlzenou materskou s poberaním rodicovskeho prispevku, a chodením dietata do skolky??? je nieco take mozne??? moze matka pracovat alebo ake su pravidla???? dakujem
@janka196 ahoj
chcela by som sa ta popytat ked si davala malu do skolky riaditelka ti s tym nerobila problemy ze by ti malu nechcela vziat alebo tak?
ti si jej to iba povedala ze mas predlzenu platenu matersku alebo treba do skolky doniest aj nejaky papier z uradu?
mne mala uz rok chodi do skolky na cely den,tak dufam ze ak mi to schvalia lebo ja som si to este len pred troma tyzdnami podavala, a bala som sa ze co ak mi riaditelka malu vyradi zo skolky.tak dufam ze nie.
lebo zas kazde dieta potrebuje kolektiv. a este by som chcela vediet ci teda moze byt v skolke na cely den?
napis mi ak budes mas cas
chcela by som vediet ako si to vybavila ti
@mima22 riaditelka v skolke bola velmi ustretova. ja som mala malu v skolke najprv na pol dna a potom zaciatkom roka mi sama riaditelka povedala ze sa zmenil zakon a ze ak chcem mozem malu nosit na cely den. inak by som to asi ani nevedela. a papier z uradu som im tam niesla
u mna bola ta situacia trosku ina. ja som si o predlzenu poziadala este pred zaciatkom skolkeho roka takze v sept. som ju uz mala schvalenu
pocujem o predlzenej materskej prvy krat,a ako to vlastne funguje?
@janka196 kamaratka ma tiez predlzenu platenu matersku a do skolky jej tiez maly chodi na cely den ona je normalne zamestnana.ze ona to ani skolke nenahlasila ale to treba vsak?
povedala mi ze ak mi to schvalia ze naco to chcem nahlasovat ze to netreba tak neviem
vsak este schvalene to nemam ale chcem vediet dopredu ako to je
maminky, píšem o radu aj ja, nie pre seba ale pre kamošku, nevieme sa pohnúť ďalej... jej syn bude mať tri roky, končí jej rodičovksá dovolenka, má nejake zdravotné problemy a uvažuje o predlženej rodičovskej dovolenke... ale:
bud požiada o predženú rodičovskú so zdravotných dovodov,alebo požiada o predlženú do 6 brokov len na zdravotnej a bude teda neplatená... ona je SZČO - kozmetička, do 29:8. ma pozastavenú činnosť... a nevieme ako dalej, každopadne by rada dala syna do školky aspon na 4 hodiny ale neviem ako je to s predlženou platenou a pracovaním ako SZČO... prípadne ak by bol SZČO jej manžel, môže ju zamestnať a ona byť na predlženej platenej?!... dúfam, že je to zrozumitelné... velmi by nam to pomohlo... ďakujeme
Dobrý deň. Chcela by som sa ppýtať moja dcéra ma teraz 4,5 roka a alergologička jej zákázala chodiť do školky.Môžem si na ňu zobrať predlženu matersku?Druhá dcera má ešte len 3.roky aj 3. mesiace aja ja som si na nu podala predlženu md neplatenu s tým že som nevedela že nemôže chodiť do škôlkymoja prvá dcera.
ja som dnes volala na urad ci to uz maju z tej posudkovej ale neschvalili mi to
Dievcata,moze byt dieta v skolke na cely den,ked ziadam o predlzenu platenu matersku?dakujem 🙂
Ahojte! Vie mi tu niekto poradiť? Hladám nejaký "oficiálny link" na to, že: "áno, dieťa môže byť umiestnený aj na celý deň v škôlke aj počas predĺženej materskej dovolenke, ak má dieťa nepriaznivý zdravotný stav". Všade čítam, že, ano, dieťa môže navštevovať škôlku aj na 8 hodím, ale sem-tam počujem, že nie, nemôže, iba max. na 4 hodiny... Bolo by dobré nejaká oficiálna strana alebo text, na ktoru sa môžem spolahnúť. Ďakujem!
ahojte ja som na predíženej dovolenke a chcela by som dat dieta do mš na cely den . co mam robit ?mam si zrusit matersku a prihlasit sa na urad?
dea21, predpokladám, že si na rodičovskej dovolenke. Popri predĺženej rodičovskej dovolenke z dôvodu dlhodobo nepriaznivého stavu môžeš dať dieťa do škôlky na celý deň a možeš aj pracovať na trvalý pracovný pomer..
@flisette ahoj, ofic. link ti v tejto chvili neporadim, ale moja skusenost je naozaj taka, ze som na predlzenej rodic. dovolenke (dcera ma 5,5 roka) a moja mala navstevuje skolku od 08,00 do 15,00 hod, cize takmer na cely den,,, na tomto case som sa dohodla s riaditelkou,,,dochadzku ma vsak "kolisavu",ked ochorie, samozrejme sme doma aj 4 tyzdne,,,
ak mas pochybnosti, zajdi za riaditelkou, ona urcite pozna legislativu,,, 😉
@danielik79 Prosim nevies mi povedat pod akym cislom najdem presne znenie tohto zakona ? ked poberam rodicovsky zo zdrav. dovodov dietata, ze mozem aj robit a moze byt aj cely den v skolke ? diki
@gizmo22 to ti neviem poradiť ale tu na modrom koníkovi ho v teme https://www.modrykonik.sk/forum/tema/Predlžena-... vypisovala jedna tak skús si tú temu pozrieť .....skús čítať medzi 10-20stranou by to malo byť vypísané.
Aj ja som na predlzenej rodicovskej dovolenke (na neplatenej),a moj syn moze chodit do sklolky len na 4hod.ked som to bola vybavit musela som podpisat v zdravot. poist. cestne prehlasenie ze moje dieta bude chodit len na 4hod. do skolky.
chcela by som sa opytat: poziadala som o predlzenu rodicovsku dovolenku ( platenu) na UPSVR SR, teraz cakame na posudenie ziadosti od posudkoveho lekara, vcera som tam bola a pani mi povedala, ze v priebehu budceho tyzdna nech sa ozvem a budem mat odpoved. Imunolgicka mu nenvarhuje navsteve skolky, hlavne v case popoludnajsieho spanku ( prenos infekcie z periniek), nakolko sme mali opakovane pneumonie a obstrukcne bronchytidy, niekolko krat sme lazali na Kramaroch. Maly je okrem toho patologicky novorodenec a navstevujeme aj specialnu pedagogicku ( je to do 6 rokov veku, kvoli nizkemu apgar skore pri narodeni), maly je nastastie uplne OK, odporuca nam navstevu MS kvoli tomu, ze sa so mnou doma "nudi! a podla nej potrebuje kolektiv. No a teraz mi volala riaditelka z MS kde som si poslala ziadost o prijatie ( v pripade, ze by nebola schvalena predlzena rodicovska), ze od 1. 11 moze maly nastupit do MS. Podla info co som vygooglila...je to tak, ze mozem poberat predlzenu rodivovsku, pracovat a zaroven dat dieta do MS? ved to je proti logike, nie? mate niekto takuto situaciu? Alebo mam teraz vsetko zrusit (myslim na UPSVR SR) a zamestnat sa? alebo pre pripad, ze by ta znizena imunita bola problem v skolke, tak si to ponechat? som z toho jelen🙂) dakujem.
@nikak23 Ahoj,aj mne sa to zda ako nezmysel,ale tiez mí to tak na urade povedali. Maleho necham cez zimu doma a ked uz nebude tolko chorob dam ho na cely den do skolky.Teraz je viac doma ako v skolke,stale chory.
ahoj toto som presne riesila a veci sa maju tak ze predpokladam ze dieta je zdrave po 3. roku zivota. rodicovska dovolenka je do 6 rokov dietata ale do 3. roku dostavas prispevok. ak je zdrave. mozes dat dieta do skolky na 4 hodky a sice nedostanes prispevok od statu teda to po tretom roku nedostanes tak ci tak ale platia za teba socialku aj zdravotne odvody. a mozes pracovat na dohodu ale len smiesnych par hodin rocne. ak by si chcela pracovat akokolvek inak- szco, prac . pomer a pod. to uz si musis platit odvody ale budu ta nadalej evidovat ako na rodicovskej. ak chce od statu tych tusim 217 eur co bola rodicovska to musi byt dietatko chore ale to musi lekar dat papier a to je o inom.

ahoj zo škôlky ti ju určite navyradia.Vačšinou sú riaditelky ústretové.ja som staršiu dcerku tiež dala prvý rok len na štyri hodiny a boli sme v pohode.A teraz mi nastupuje mladší syn a tiež ho dám len na 4hod.lebo si vybavujem predlženú.