Som 3 mesiace na úrade. Môžem žiadať o predĺženie rodičovskej?
ak som na urade 3 mesiace a dieta mi chodi do skolky,to si uz zrejme nemozem poziadat o predlzenie materskej(rodicovksy prispevok) ?
@danielik79 a ak je dieta zdrave nestaci len k detskej doktorke? ci je potrebne aj k tym ostatnym? a ked som pred tym nikdy nepracovala aj tak mozem poziadat? dakujem
@monikaaa22 podla toho, o aku RD ziadas. ci klasicku ci z dovodu zhorseneho zdravia dietata
@xlucia tak tu klasicku,lebo malu mam zdravu
@monikaaa22 tak to netreba ist k doktorke
ale treba
- ist na urad prace a soc veci nahlasit sa ako osoba starajuca sa o dieta 6 rokov
- odhlsit sa z uradu prace
- vypytat si z oboch potvrdenie
- s tymito ppaiermi ist na soc. poistovnu a do zdravotnej
nebude ti sice chodit rodic. prispevok, alebudu za teba platene odvody a dieta ti moe chodit do skolky max. na 4 hdiny
@xlucia cize nedostanem nic
@monikaaa22 nic. ale budu za platene odvody. na tomto type rodicovskej nie je prispevok
@monikaaa22 pri predlženéj RDklasickéj neplatia ak o nu požiadaš musíš najprv ísť do zdravotnéj poisťovne kde podpíšeš papire a zaneseš do Upsvar a automaticky je schválená do 6rokov dieťaťa.Pri platenéj zo zdravotných dôvodov dieťaťa ti platia tak ako RD
@danielik79 cize ked poziadam o tu klasicku,nemam narok...to sa mi nakoniec ani neoplati ziadat 🙂
@monikaaa22 akurát jednu výhodu to má nemusíš behať tolko po uradoch
@monikaaa22 neoplati veru..ja som tak isto bola na urade, potom som sla na predlzenu..bez penazi samozrejme...ale kedze mala moze chodit do skolky len na 4 hodiny tak som sa vratila spat na urad, lebo ja chcem pracovat
@sympa1 vsetko je prespekulovane
Možno mi budete vedieť poradiť ako mám postupovať,momentálne som evidovaná na UP a rodič.dovolenka mi skončila v máji 1012,teraz si chcem podať žiadosť na UPSVaR o predlženie rodič.dovolenky zo zdravotných dovovdov ale neviem či môžem byť nadalej evidovaná na UP a súčasne poberať aj RP(teda ak mi ho schvália,nakoľko syn má zdrav.problémy)Neviem,či je to možne a ak by mi spätne vyplatili rodičovský ,nemá to vplyv na to, že by mi krátili podporu,pretože za mesiac december mám ešte nárok na vyplatenie poslednej sumy a úradníčka na UPSVaR mi povedala,že je možné že mi spätne bude vyplatená suma za RD .Neskôr chcem od cca 1.3.13 založiť živnosť,preto chcem byť evidovaná na UP(chcem vyuziť dotáciu na podnikanie s UP)tiež ma zaujíma či to neovplyvní poberanie RD a kde všade to treba nahlásiť,dakujem pekne za info

@monikaaa22 môžeš dokonca ak by ti schválili ti môžu spätne vrátiť eurá.Treba si len ísť vypýtať žiadosť a dať vyplniť detskéj dr a alergologovy urobí posudok a pridať správy z nemocnice ,prípadne kúpelné správy a správy aj od iných dr a potom to treba nanovo zaniesť a čakať kým príde vyrozumenie .Čaká sa 30-60 dní .