Som na rodičovskej a mám prácu. Môže dcéra chodiť do škôlky?
Pekny vecer prosim vas ak som na MD a nasla som si robotku na 8h denne moze moja dcerka navstevovat statnu skolku?dakujem za rady
pokial si na MD znamena ze dcerka nema este 3r
maloktora skolka vezme mladsie dietatko.jedine zeby mali volne miesta.co je asi malokde.takze max Ti ostava sukromna skolka
Saska bude mat v aprili 3r a do skolku uz chodi
@slniecko366 a co teda riesis,ked uz do skolky chodi?
Mne rovno povedali,ze nemaju volno a od 3.r.mi ju nevezmu. Takze ked by sa mi podarilo najst si pracu,tak bude musiet ist do sukromnej,kym mi ju nevezmu do statnej. Syna mi vzali az ako 4,5r...
Takze o tom nerozhoduju zeny na MK,ale riaditelka skolky podla kapacity.
@siska53 ale mna zaujima ci mozem poberat MD alebo to mam ist nahlasi ze pracujemt dakujem
@slniecko366 musim nahlasit na urad prace social.veci a rodiny ze pracujem????
@slniecko366 na jednoduchy dotaz jednoducha odpoved... :D ja to mam takto rovnako... ja pracujem uz 4 mesiac, maleho mam v skolke a to mal ked nastupil do skolky 2,5 roka... a ci je potreba nahlasovat to na UP preistotu by som sla... za to nic nedas a ja som to nahlasovala - ale to som mala iny dovod... :D vela stastia
@slniecko366 Nie, nikam nemusis chodit. Rodicak poberas do 3 rokov dietata ci pracujes alebo nie.
@slniecko366 a potom co riesis?
popri md mozes pracovat
@slniecko366 nepoberáš materskú, ale rodičovský príspevok. Počas materskej sa pracovať nemôže, počas rodičáku áno. Ten ti nevezmú ani keď bude malá chodiť do škôlky a ty budeš v práci. Jediné čo musíš urobiť je odhlásiť sa na sociálke aby ti neplatili dôchodkové (deň pre začatím pracovného pomeru) všetko ostatné vybaví zamestnávateľ.

@slniecko366 zalezi od veku a ci ju do skolky zoberu