Som na rodičovskej dovolenke. Budem mať nárok na materskú s ďalším dieťaťom?
Ahojte žienky. Potrebujem poradiť aj keď vlastne stále neviem s určitosťou či som tehu tak radšej idem pod anonym logo písať.
Ide o to, že áno tehu test mi ukázal dve čiarky a áno už som objednaná k lekárovi lenže k nemu idem až v 9tt
Toto vyzerá že sa nám pošťastilo a čakáme verím tretie bábo ktoré bude také úžasné ako jeho dvaja súrodenci ♥️
Aktuálne som však na RD s druhým dieťaťom a v auguste bude mať 3roky. Nástup na MD by mal byť až v decembri podľa všetkého a teraz moja hlúpa otázka. Budem mať vôbec nárok na MD? Aj keď by to bol tretí reťazovú porod? Som stale zamestnaná rátam že tam asi aj budem mať nejakú dovolenku ale neviem čo a ako bude. A čo ten tehotenský príspevok. Budem mať nárok.
? A posledná od veci otázka. Keď sa o ten tehu príspevok žiada, treba zaniesť papiere do práce? Nerada by som to zamestnávateľovi hneď vešala na nos že som znova tehotná keďže už len moje druhé tehotenstvo brali zle...Ďakujem vám za odpoveď a prajem krásny víkend 😊
@090255 zle som to napísala...druhé dieťatko som stihla kým malo prvé dva roky takže teraz som na retazovej ... Len že či tým že bude tretie vôbec budem mať nárok na MD ...bolo to pekné prekvapenie a som aj rada len som to chcela zodpovedať ♥️ dakujem
@090255 a čo sa tej tehu dávky týka tam som chcela vedieť či tu rieši iba sociálna poisťovňa alebo to rieši aj zamestnávateľ ako aj pri MD
ak ti trvá pracovný pomer tak máš nárok na tehotenské aj materské
dovolenka len za obdobie materskej
žiadosť o tehotenské rieši Sociálna poisťovňa
Ak pracovný pomer trvá, nárok máš aj na tehotenské aj materské (ak teda spĺňas 270 dní, čo asi áno). Aj keby bolo ukončenie PP, v čase ukončenia by si už bola tehotná a nárok by si mala z ochrannej lehoty.
Pokiaľ budeš v dobe nároku na tehotenské na RD, SP si od zamestnávateľa žiada predpokladaný VZ, čiže by bol zamestnávateľ informovaný.

Nebudeš mať reťazový pôrod keďže nestihneš porodiť kým bude mať starší 3 roky... Cize bud sa vrátiš na ten čas do nástupu na materskú do prace alebo vezmeš dovolenku alebo PN... Ale pokiaľ ti pracovný pomer trvá nárok na materskú by si mala mat. A to tehotenské to ti doktorka musí dať papier s nim to budeš riešiť. A ja by som do práce šla až neskôr nemusíš bežať hneď teraz napr po prvom trimestri..