Som opäť tehotná, ale nemám už nárok na MD
Dobrý deň prajem žienky,chcela by som sa poradiť 🙂 mám dieťa 1 rok, čerpala som riadne materskú aj RD 378e poberám a som opäť tehotná no už nesom zamestná a nemám ani nárok na ďalšiu MD. Chcem sa opýtať, keď teraz na jedno dieťa poberám 378e na 2 deti budem mat len 270 dokopy ? 😬Či ako to funguje ďakujem za rady 🙂
@andreakotesova ach jaj 😁😁😁😁
do troch rokov starsieho poberaj rp na neho 370 a az potom sa prehlasis na mladsie dieta na RP
Tiež som to teraz riešila... Doberieš vyššiu sumu na staršie a keď bude mať 3 roky začneš brať na mladšie 😀
@loginexistuje ďakujem ❤️
@veronika65 súper ďakujem 🙂 ste súper ženy
@jana0608 to je nie je na pocet deti, ale tebe ako nahrada prijmu. Na deti mas rodinne pridavky.
@veronika65 prosim ta a treba niekde nejaky papier odovzdať ze nemam narok na materskú a nebudem na druhé dieta poberat rodicak alebo ako sa to vybavuje? Čaká ma podobná situácia.
@dudus16 nikde som nič nenosila až teraz papiere na pôrodné a prídavky. Ešte sa ma úradníčka pýtala, ze či nežiadam aj o rodičovský, tak som len povedala, že nie lebo budem poberať ešte na staršiu. Akurát potom keď hude mať 3 roky treba ísť požiadať o rodičovský na mladšie

@jana0608 presne tak, ako si napísala. Plus rodinne prídavky.