Spätné uplatnenie daňového bonusu na dieťa. Aké sú možnosti?
Ahojte baby, chcela by som sa poradiť ohľadom spätného uplatnenia daňového bonusu na dieťa. Máte s tým niektorá skúsenosť? Moja situácia je takáto:
Mám dcérku 6 ročnú, ktorú mám súdne zverenú do osobnej starostlivosti, žije so mnou.
V rokoch 2024 a 2025 som mala autorské príjmy (podávala som daňové priznanie typu B), vtedy som si bonus neuplatňovala. Príjem som mala dostatočne vysoký na plnú sumu bonusu.
Otec malej s nami nežije a teraz mi písomne potvrdil, že si na ňu daňový bonus za tie roky neuplatňoval (nežiadal oň).
Chcem podať dodatočné daňové priznania za roky 2024 a 2025. Schvália mi to na daňovom úrade spätne, keď mám dcérku zverenú súdom a otec si ho nežiadal? Nemali ste s tým na úrade nejaký problém? Ďakujem za každú skúsenosť!
DB môžeš uplatniť až 5 rokov dozadu. Pošleš dodatočné DB za dané roky, uveď tam aj svoje tel.č. a v prípade nutnosti doplnenia Ta bude kontaktovať správca. Ja osobne by som aspoň k jednému DP dala ako prílohu rodný list (to majú tendenciu pýtať aj ked už bol rok predtým doložení).

Nemal by s tym byt problem, da sa to myslim za 5 rokov dozadu