icon

Strácate nárok na materské počas podpory?

28. júl 2024

Ahojte. Mam otazku. Mam odpracovanych cca 10rokov nepretrzite. Teraz mi konci rodicak po 3 rokoch. Chcem ist na urad prace a potom na par mesiacov naspat do prace a budem dufat, ze sa mi podari 2.babo. pridem tou podporou o narok na druhu matersku? Budem musiet mam znova po podpore kolko odpracovane, aby som mala narok na tehotenské,matersku, rodicak. Dakujem

Strana
z2
bublinka1426
28. júl 2024

270dni.

autor
28. júl 2024

@bublinka1426 myslela som si. Takze podporou sa mi akoze vsetko vynuluje co sa tyka naroku na md ?

bublinka1426
28. júl 2024

nie je jednoduchsie pokracovat v TPP co mas? na co chces teraz ist na podporu?

autor
28. júl 2024

@bublinka1426 lebo ju chcem minut, ked mam na nu narok.. jedine preto..
Ale kedze by som potom "musela" cakat pol roka (kym vycerpam) a potom 270dni (kym odrobim),tak to uz by bol velky rozdiel medzi detmi , tak asi kaslem na podporu

bekiinka5
28. júl 2024

A teraz tpp trvá alebo už skončil?

autor
28. júl 2024

@bekiinka5 trva.

lienka.7
28. júl 2024

@autotrka to, ze mas na nu narok neznamená, že ju musíš minuť🤦‍♀️ ty máš možnosť, nie povinnosť ísť na UP.
Vsak normalne pokračuj v PP a potom pôjdeš opäť na matersku, ked otehotnies, kde mas problém? To kvôli podpore chceš dávať len tak vypoved? A kde ta potom vezmú?

autor
28. júl 2024

@lienka.7 som zamestnana u bratranca. Dam dieta do skolky, bude nonstop chore, lebo uz teraz je nonstop chore
Davalo by mi to zmysel byt pol roka a on by ma potom vzal naspat. O to nejde. Toto nepotrebujem riesit, ani nepotreebujem na toto nazory. Moja otazka bola uplne iná

autor
28. júl 2024

@lienka.7 a minut ju nemusim, ale mozem, ked mam na nu narok, do toho ta tiez nic nie je ;)

smajliica
28. júl 2024

Nárok na podporu máš keď odpracuješ tuším 2 roky a aj tak väčšina ľudí nedá po 2 rokoch v práci výpoveď a nejde na 6 mesiacov na podporu lebo na ňu majú nárok 😅 úprimne nechápem tej logike.

autor
28. júl 2024

@smajliica ved jej nemusis chapat, ak nepoznas odpoved na moju otazku tak sa nezapajaj. Ja som mohla byt na podpore uz 5x a nebola som. A ak mi ju ides zavidiet, chod na nu aj ty. A to chcem este maximalnu si vybavit, nech vas tu aj slak z toho trafi 🙂

smajliica
28. júl 2024

Uži si ju 😉

bublinka1426
28. júl 2024

@lienka.7 presne toto som jej radila. je to lepsia istota ako po podpore hladat zas novu pracu...

bublinka1426
28. júl 2024

@lienka.7 skoda autorke odpovedat, zjavne si masti zas dalsia ruce na maximalku a uz spekuluje ako co najviac ziskat. potom ju zas bratranec zjavne zamestna a potom bude mat materske tehotenske a este aj PN.

bublinka1426
28. júl 2024

@smajliica tu vela zien nepochopis. vola sa to odrbavanie a co najviac vytazit zo systemu.

lienka.7
28. júl 2024

@autorka jaj, no však tu napis, ze chceš využiť max.podporu a nechoď okolo horúcej kaše... ďalšia "mamnatopredsanarok" pani👌
Len taka otázočka, to decko budeš mat chore iba pol roka? Potom ďalšie 3 roky už bude zazracne zdravé?
A nie, nás šľak netrafil, neboj sa. Len aby teba potom z niečoho netrafil, lebo ono vieš, karma je zdarma... 😉

bublinka1426
28. júl 2024

@lienka.7

"mamnatopredsanarok" pani👌

sticker
lienka.7
28. júl 2024

@bublinka1426 inak osobne nechapem ľudí, co akoze cielene využívajú podporu, lebo majú na nu narok? To ako fakt sú tu takí hlupáci? Ze budem dobrovolne nezamestnaná každé 4 roky ci koľko? To fakt nieto takto rozmýšľa? Vidím, že "jednoduchšie" zmyslajuce asi áno...🙈👌🤣

barborav
Autor odpoveď zmazal
bublinka1426
28. júl 2024

@lienka.7 pocuj a este su aj taki, co to kombinuju s rocnymi PNkami, tebe totizto staci za posledne 4 roky odpracovat, dva roky, takze si to vies krasne vyskladat.
len sa pytam, ako toto cele moze jeden system dovolit, to rozdavanie Pniek.

autor
28. júl 2024

@lienka.7 fiha, ty si nejaka protivna, prec prec od takychto ludi ako si ty 🙂

autor
28. júl 2024

@barborav prosim ta, vyznas sa v tom? Alebo nevies o nejakej poradni, co v tomto vie behat? Kludne aj platenej

barborav
Autor odpoveď zmazal
autor
28. júl 2024

@bublinka1426 dakujem ti za radu. Skusim pohladat nejakeho odbornika, co by mi to vedel vyskladat, aby sa to oplatilo. Nemas nejaky tip na poradnu, poradcu, cloveka co v tom "vie plavat"?

bublinka1426
28. júl 2024

tebe uz niet rady ;) si strateny pripad.

autor
28. júl 2024

@bublinka1426 preco? Lebo vidim prilezitost tam,kde ty nie? Tento stat mi to umoznuje a tebe tiez.

lienka.7
28. júl 2024

@barborav nič v zlom, ale v tomto sa mýliš. Tým, že bude nezamestnaná medzi tým, musí mať nanovo 270 dní NP. To zapocitanie z RD platí len keď prechadzas z jedného PP do druhého. Napr. pri 90 dňovych odrboch s max.materskou. Tu jej to nepomoze.
A ešte dodám, ze tu pani je jasna spelulantka, staci čítať co pise...to len tak na okraj 😉

bublinka1426
28. júl 2024

takze si odrbavacka. ;) dufam ze v totm duchu vychoavvas aj tvoje deti. potom sa necudujem ze tento stat je v takych srackach. gratulujem ti

bublinka1426
28. júl 2024

@lienka.7 ved ju zamestna zas bratranec

sticker
autor
28. júl 2024

@lienka.7 ten 90dnovy odrb s MD som tiez spravila. 🙂 ale ty asi nevies, ze to nie je lacny odrb a stoji ta skoro 5000e na odvodoch, tak sa ukludni. Ale maximalna Md bola krastna 🙂 a keby som bola taka straaaaasna odrbavacka, idem na retazovu matersku , ktora by bola opat maximalna 😀

Strana
z2