icon

Sú povinné odvody počas materskej dovolenky?

starekovajana
20. apr 2026

Dobry deň,

chcem sa opýtať, manžel poberal od 25.9 2025 do 25.3 2026 materske zo zamestnania, ale 12.10 2025 si zalozil zivnost a na socialnej dlzi 1068€ a ked tam volal, tak mu povedali, ze je to za obdobie januar, februar a marec. V tom čase bol však na materskej, vtedy sa odvody neplatia, či sa mýlim? Máte niekto s týmto skúsenost?

Vopred ďakujem za odpoved.

blaazi
20. apr 2026

Bol zamestnany popri zivnosti?materska bola z ochrannej lehoty, ci?

starekovajana
autor
20. apr 2026
@blaazi

Bol zamestnany popri zivnosti?materska bola z ochrannej lehoty, ci?

@blaazi nie nebol.

blaazi
20. apr 2026

ja som mala prípad materské z ochrannej lehoty a musela som sa evidovať, že chcem byť nemocensky poistená (samozrejme neplatila som), ale evidovať som sa musela - podať prihlášku. neviem ako to prebieha pri súbehu s nemocenským, ale predpokladám, že je potrebné podať nejaké prehlásenie.

starekovajana
autor
20. apr 2026

Vôbec neviem, čo robiť, či to zaplatiť alebo ešte pozisťovať.

lilinka88
20. apr 2026
@starekovajana

Vôbec neviem, čo robiť, či to zaplatiť alebo ešte pozisťovať.

@starekovajana čo tak ísť priamo na SP a nechať si to tam vysvetliť?

starekovajana
autor
20. apr 2026

Boli sme osobne, povedali, že počas MD sa neplatí, a samozrejme teraz, led skončila, manžel si všimol, že je na zozname dlžníkov, tak sme volali a pani povedala, že treba zaplatiť, tak preto sme v pomikove

anonym_93065e
20. apr 2026
@starekovajana

Boli sme osobne, povedali, že počas MD sa neplatí, a samozrejme teraz, led skončila, manžel si všimol, že je na zozname dlžníkov, tak sme volali a pani povedala, že treba zaplatiť, tak preto sme v pomikove

@starekovajana cize zo zamestnania bol na MD a popri tom pracoval na aktivnu zivnost ?
ak ano musi platit minimalny odvod

starekovajana
autor
20. apr 2026
@anonym_93065e

@starekovajana cize zo zamestnania bol na MD a popri tom pracoval na aktivnu zivnost ?
ak ano musi platit minimalny odvod

@anonym_93065e mal otvorenú živnosť, ale podal cestné vyhlásenie, že nebude vykonávať.