icon

Sú povinné odvody počas materskej dovolenky?

starekovajana
Včera o 11:29

Dobry deň,

chcem sa opýtať, manžel poberal od 25.9 2025 do 25.3 2026 materske zo zamestnania, ale 12.10 2025 si zalozil zivnost a na socialnej dlzi 1068€ a ked tam volal, tak mu povedali, ze je to za obdobie januar, februar a marec. V tom čase bol však na materskej, vtedy sa odvody neplatia, či sa mýlim? Máte niekto s týmto skúsenost?

Vopred ďakujem za odpoved.

blaazi
Včera o 12:05

Bol zamestnany popri zivnosti?materska bola z ochrannej lehoty, ci?

starekovajana
autor
Včera o 12:10
@blaazi

Bol zamestnany popri zivnosti?materska bola z ochrannej lehoty, ci?

@blaazi nie nebol.

blaazi
Včera o 12:20

ja som mala prípad materské z ochrannej lehoty a musela som sa evidovať, že chcem byť nemocensky poistená (samozrejme neplatila som), ale evidovať som sa musela - podať prihlášku. neviem ako to prebieha pri súbehu s nemocenským, ale predpokladám, že je potrebné podať nejaké prehlásenie.

starekovajana
autor
Včera o 12:27

Vôbec neviem, čo robiť, či to zaplatiť alebo ešte pozisťovať.

lilinka88
Včera o 15:41
@starekovajana

Vôbec neviem, čo robiť, či to zaplatiť alebo ešte pozisťovať.

@starekovajana čo tak ísť priamo na SP a nechať si to tam vysvetliť?

starekovajana
autor
Včera o 15:49

Boli sme osobne, povedali, že počas MD sa neplatí, a samozrejme teraz, led skončila, manžel si všimol, že je na zozname dlžníkov, tak sme volali a pani povedala, že treba zaplatiť, tak preto sme v pomikove

anonym_93065e
Včera o 17:18
@starekovajana

Boli sme osobne, povedali, že počas MD sa neplatí, a samozrejme teraz, led skončila, manžel si všimol, že je na zozname dlžníkov, tak sme volali a pani povedala, že treba zaplatiť, tak preto sme v pomikove

@starekovajana cize zo zamestnania bol na MD a popri tom pracoval na aktivnu zivnost ?
ak ano musi platit minimalny odvod

starekovajana
autor
Včera o 17:56
@anonym_93065e

@starekovajana cize zo zamestnania bol na MD a popri tom pracoval na aktivnu zivnost ?
ak ano musi platit minimalny odvod

@anonym_93065e mal otvorenú živnosť, ale podal cestné vyhlásenie, že nebude vykonávať.