icon

Súbeh rodičovskej a dávky v nezamestnanosti

najjulinka
2. apr 2012

Pracujem nonstop 5-6rokov. Ak by som bola nezamestnana tak mam narok na pol roka vyplacanie davky zo soc. poistovne. Ale momentalne porpi praci som aj na rodičaku. Ak by mi praca skončila, tak mam narok na davku zo soc. poistovne popri rodičaku?

alchemilkazltozelena
9. máj 2016

@zalka ale nie co si prepaaaac ak to tak na teba posobi vobec som to nemyslela zle ani nahodou 🙂 jasne ja ti dakujem za ochotu ved uvidime ako to dopadne naozaj som ta nechcela urazit vobec mi o to neslo mrzi ma ak to tak vyznelo nebol to vobec umysel ospravedlnujem sa 😎

zalka
9. máj 2016

@alchemilkazltozelena neurazila si ma,
ale dobre ti chcem tak si to over na tej SP ... A ak si nemala vyšší plat v hrubom pred MD ako 429e tak a nevieš sa zamestnať tak na pár dní sa prihlás na DNP z takého VZ .. a podporu by ti mali z toho vyrátať. Ak ti prináleží.

yoginko82
14. jún 2016

ahojte chcem vas poprosit o radu zienky.som na rodicovskej dovolenke. chcela by som rodicak prepisat na priatela/nie sme zobrati/ a ja nastupit do prace.tam mi hrozi vypoved takze by som cerpala den dovolenky zvysok mi preplatia a po vypovedi sla na urad prace.ako postupovat spravne.kde co najskor vybavit? mozem nastupit do prace cerpat den volna potom vypoved a ist na urad prace sa zaevidovat? ci predtym prehodit rodicovsky na priatela/ten pracuje/.dakujem za rady ako spravne postupovat na uradoch.maja

alchemilkazltozelena
17. jún 2016

@zalka chcem ti len povedat ze tu podporu mi priznali

zalka
17. jún 2016

@alchemilkazltozelena tak to ma teší .. a som rada.

alchemilkazltozelena
17. jún 2016

@zalka dik skoro som sa ustvala k smrti kym som to pobehala vsetko tie urady papiere uz som to chcela vzdat prehanali ma nepovedali mi naraz co treba no mala som dost...ale aspon ze to priznali horsie by bolo keby som lietala zbytocne

zalka
17. jún 2016

@alchemilkazltozelena no to sú naše úrady

gravi
24. jún 2016

Ahoj Zalka,rada by som Ta poprosila o radu🙂toho casu cerpam RD,ale chcela by som nastupit do prace.Zamestnavatel mi oznamil,ze pre mna nemaju zatial volne miesto.Je mozne,ze budeme musiet ukoncit PP dohodou.Ako mam postupovat,aby to bolo pre mna vyhodne?Na MD som od 3/2014 a RD mi konci 04/2017.Velmi pekne dakujem vopred za odpoved🙂

zalka
24. jún 2016

@gravi čerpať den dva dovolenky a skončiť PP .. preplatená zvyšná dovolenka zvýši VZ a bude vyššia podpora.
RP sa dá na partnera prepísať k prvému v mesiaci.

gravi
24. jún 2016

@zalka 10:55 • Odpovedz • Páči sa mi to

gravi Ahoj Zalka,rada by som Ta poprosila o radutoho casu cerpam RD,ale chcela by som nastupit do prace.Zamestnavatel mi oznamil,ze pre mna nemaju zatial volne miesto.Je mozne,ze budeme musiet ukoncit PP dohodou.Ako mam postupovat,aby to bolo pre mna vyhodne?Na MD som od 3/2014 a RD mi konci 04/2017.Velmi pekne dakujem vopred za odpoved
Dnes o 13:06 • Odpovedz

gravi
24. jún 2016

@zalka velmi pekne dakujem za radu,naozaj si mi pomohla,vsetko dobre prajem🙂

lucka3010
24. jún 2016

@zalka Ahoj zalka citala som posledne diskusie a mam ten isty problem RD mam do 9/2016 pred tym som pracovala u muza v jeho firme za akoze dobru vyplatu aby sme dostali najvzsiu materksu. odvody samozrejme boli zaplatene.
Doma som rokov kedze su deti po sebe. aj ja by som mala postupovat tak ako si radila vybrat si 2 dni dovolenky a bude vysia podpora, alebo rovno na podporu kedze v hrubom bolo cez 1,200€. Prosim porad mi ako to bude pre mna lepsie.
Dakujem

zalka
24. jún 2016

@lucka3010 čerpaj 1-2 dni dovolenky, zvyšok nech ti preplatí .. a bude max. podpora ...
z platu 1200e je podpora 600e ... max. je viac ako 800e

lily39
2. júl 2016

@zalka ahoj,už viac krat som mala nejake otazky a vždy si dobre poradila,tak sa opať na teba obraciam 🙂 3.9 bude mať dcerka 3 roky,idem ale na UP( tak ako si mi poradila- dovolenka+ preplatenie zbytku dovolenky-to už mam všetko vybavene v robote).Takže hned by som si všetko zaniesla na UP a potom na SP. ale ja som niekde čitala,že nemože byť subeh podpory a rodičovskeho prispevku. Lenže ja ešte za september dostanem rodičak,takže podporu za september nedostanem? až potom ten dalši mesiac? Ďakujem za info

zalka
3. júl 2016

@lily39 áno až v novembri dostaneš podporu za oktober

tobnuf
3. júl 2016

@yoginko82 a chces poberat davku v nezamestnanosti ak som dobre pochopila?

lulula4444
3. júl 2016

@lily39 jedine,ze by si ten posledny mesiac nepoberala rodicovsky prispevok uz ty,ale prepisalo by sa na manzela. Aspon som tak informovana.

yoginko82
4. júl 2016

@tobnuf áno

2veronka7
4. júl 2016

@pitik som v rovnakej situacii. A tato moznost mi nenapadla, ze sa to takto da a zvazujem ci to takto skusit

denyska80
7. aug 2016

dobry den, prosim vas vie mi niekto poradit s mojou situaciou? Od pondelka 8.8 nastupujem na matersku oficialne cize 6 tyzdnov pred terminom porodu. Na matersku nemam narok len na rodicovsky p. kedze som sa prave vratila z Nemecka a neodpracovala som na SK viac ako 270dni. Moja otazka je ci mozem poberat RP sucasne s podporou v nezamestnanosti ktoru mi na socialnej poistovni odporucali vybavit, ze mozem skusit. Tam potrebujem dokladovat pracu za posledne 3 roky v ino clenskom EU state formularom U1, co neni problem vybavit len je to zdlhave. Najprv chcem vediet ci to ma zmysel ked vyssie citam,ze sa to sucasne aj tak poberat neda. Neviem preco mi to potom odporucila pani na socialnej p. ked videla ze idem na matersku,alebo neviem. Dakujem za kazdu radu

liz_lemon
7. aug 2016

@denyska80 nedaju sa poberat obe davky, ale rodicovsky prispevok by mohol poberat otec dietata, a vtedy by si ty mohla poberat podporu

lenkapresov1
7. aug 2016

@zalka Dobry den. Mozem vas poprosit o radu? 31.8.2015 mi skocil pracovny pomer, potom nasledovala materska, ktora sa mi skoncila 5.7.2016. Prosim vas co by bolo pre mna vyhodnejsie, poziadat o rodicovsky prispevok alebo o podporu v nezamestnanosti? Cca od aprila 2015 som bola pn. Neviem teda z akeho prijmu by sa ratala podpora. Zatial som o nic nepoziadala, akosi som na to zabudla, ze materska sa mi uz konci. Dakujem krasne.

lulula4444
7. aug 2016

@denyska80 ja som mala taku situaciu,ze som bola v Uk,ale aj ked sa mi maly narodil som tam bola 10 mesiacov, vratila som sa naspat na Svk a rodicovsky prispevok som si vobec neziadala,lebo som si chcela vybavit podporu. A dva prispevky dostavat nemozes. Bolo to zdlhave,ale nakoniec sa mi ta podpora vybavila,co je super,lebo je o moc vyssia ako rodicak. Na tvojom mieste by som skusila ziadat o tu podporu,no len na tu dobu nesmies poberat rodicovsky prispevok. A ked ti ta pani na socialke o tom vravela,tak ist za nou pozistovat viac.

lulula4444
7. aug 2016

@denyska80 a ano presne otec dietata by mohol poberat rodicak,ak.moze. My sme totiz obaja skonciliv jednej.praci a ziadali.podporu.

zalka
12. aug 2016

@lenkapresov1 požiadaj o podporu a o RP nech požiada manžel

lenkapresov1
12. aug 2016

@zalka praveze manzel nemoze poziadat

lenkapresov1
12. aug 2016

@zalka preto som chcela vediet ci sa mi to oplati ziadat o podporu, aka by to bola priblizne suma

lenkapresov1
12. aug 2016

@zalka dakujem

zalka
12. aug 2016

@lenkapresov1 a prečo mng. nemôže požiadať?

zolkoj
12. aug 2016

Ahojte, neviem či tento príspevok formujem do správneho fóra, no skúsil by mi niekto poradiť? Mám dvojičky a 2.08.2016 dovŕšili 3 rôčky, dostanem ešte tento mesiac rodičovský alebo v júli bol posledný? Ako to je? Ďakujem