blbé, že si dala otázku, takto môže každý prispiet len 1x. Nepíšeš, čo bude v období 22.-23.+ 29až31.12, budeš čerpať riadnu dovolenku. Ak áno: - odhláška zo soc.poistovne dnom 21.12.2014 (den ukončenia poistenia) ako osoba riadne sa starajúca o dieťa do 6rokov, lebo od 22.12. ti vznikne povinné dôch.poistenie zamestnanca a obe súbežne trvať nemôžu, S odhlášky najlepšie urobiť kopiu (rovnopis- 2x vypísať) a na jednu si pre seba dať potvrdiť pečiatkou prevzatie soc.poistovnou a založiť do dôchodku k zápočtovým listom (človek nikdy nevie, čo je v ich systéme a čo nie) - na zdr.poistovni si over, či si nahlásená ako poistenec štátu z dôvodu poberania RP a aj odhlásená (napr. začiatkom roku over), možno to vybaví mzdráka, ne nie je to jej povinnosť už. Ak by si sama vybavovala, predpokladám budeš potrebovať z upsvar odbor soc.vecí a rodiny potvrdenie o tom, dokedy si poberala RP. - ked pôjdeš na upsvar oznámiť, kto sa o dieťa stará (to je nová povinnost po dosiahnutí 3rokov, ak už nepoberáš RP, tak si to potvrdenie môžeš hned vybaviť, či už ho budeš potrebovať, či nie. - samozrejme u zamestnávatela požiadať o čerpanie riadnej dovolenky či neplateného volna, a aby si to mala na papieri, aby ti nedali absenciu a potom lahšie sa ta zbavia ak je taký zamestnávatel, no ja ked som sa vracala, radšej som chcela všetko podpísané, aj dovolekové listky som 2x vypisovala (1x pre mna)
blbé, že si dala otázku, takto môže každý prispiet len 1x.
Nepíšeš, čo bude v období 22.-23.+ 29až31.12, budeš čerpať riadnu dovolenku. Ak áno:
- odhláška zo soc.poistovne dnom 21.12.2014 (den ukončenia poistenia) ako osoba riadne sa starajúca o dieťa do 6rokov, lebo od 22.12. ti vznikne povinné dôch.poistenie zamestnanca a obe súbežne trvať nemôžu, S odhlášky najlepšie urobiť kopiu (rovnopis- 2x vypísať) a na jednu si pre seba dať potvrdiť pečiatkou prevzatie soc.poistovnou a založiť do dôchodku k zápočtovým listom (človek nikdy nevie, čo je v ich systéme a čo nie)
- na zdr.poistovni si over, či si nahlásená ako poistenec štátu z dôvodu poberania RP a aj odhlásená (napr. začiatkom roku over), možno to vybaví mzdráka, ne nie je to jej povinnosť už. Ak by si sama vybavovala, predpokladám budeš potrebovať z upsvar odbor soc.vecí a rodiny potvrdenie o tom, dokedy si poberala RP.
- ked pôjdeš na upsvar oznámiť, kto sa o dieťa stará (to je nová povinnost po dosiahnutí 3rokov, ak už nepoberáš RP, tak si to potvrdenie môžeš hned vybaviť, či už ho budeš potrebovať, či nie.
- samozrejme u zamestnávatela požiadať o čerpanie riadnej dovolenky či neplateného volna, a aby si to mala na papieri, aby ti nedali absenciu a potom lahšie sa ta zbavia ak je taký zamestnávatel, no ja ked som sa vracala, radšej som chcela všetko podpísané, aj dovolekové listky som 2x vypisovala (1x pre mna)