SZČO, práca na dohodu a nárok na materské
Riešili ste niektora ako SZČO pred nástupom na materské, že ste sa niekde zamestnali aj na dohodu aby vám vyslo tých 270 dni na materské? Chyba mi 11 dni aby som mala nárok a počula som, že ak sa platia odvody v podstate 2x, tak sa to aj zrata 2x
áno dá sa to, dni sa ti sčítajú
@anonym_autor draha autorka, nie nebola som na to odkazana. pretoze som predtym NORMALNE PRACOVALA. a nemusela som si pocitat 270 dnovu lehotu. .....smutne. ze tu sa plodi bez toho aby ludia nieco aj odpracovali.
Tu sú samé neprajné, zlé, frustrované ženy. Ani si ich nevšímaj. Áno zráta sa ti to, prečo to nevyužiť ☺️
Milé dámy, ak nepoznáte niekoho situáciu, tak sa naučte “kusnúť si do jazyka”. Dúfam, že sa vám uľavilo - avšak aby sme sa chápali, ja pracujem odkedy som mohla, od brigád popri škole, až doteraz. Vec je taká, že do minulého roka marca som pracovala na tpp a odvtedy som SZČO a rok som bola oslobodená od platenia sociálnej, takže som si to neplatila, keďže som nemusela. Bohužiaľ, nemám nalinkovany život ako vy a “stalo sa” 😊. A ak je takáto možnosť, tak sa o nej informujem a chcem ju využiť, prečo vás z toho tak klepe to nechápem. Ak neviete niekomu poradiť k veci, tak je zbytočne sa vyjadrovať.. ostatním ďakujem za potvrdenie mojej otázky

Preco si si to nevypocitala skor,teda najskor praca,potom dieta a narok na materske,ci sa to da takto opet vsetko ucelovo,napisu baby.
Ale toto kalkulovanie,ja to nechapem.Ak sa ti to nepodari odrbat,dostanes aspon rodicak ten nizsi od narodenia maleho.