Tehotenská dávka
Dobrý deň , možno niekto ma skúsenosť s týmto , dala som vo stvrtok žiadosť o tehotenskú dávku na socialnu poisťovňu , pracovala som od 1.11.2022 do 1.6.2023 na dobu neurčitú , termín pôrodu mam 5.2.2024 takže uz pri výpovede som bola tehotná , mala by som byt v ochrannej lehote a tak by mi mali schváliť tehotenskú dávku ale dnes mi volali že to nemám schválené , náhodou niekto kto pracuje v sociálnej poisťovni mi v tom nevie pomôcť ? Ďakujem pekne
@monika19933 platila som si dokopy 17 dní. A bolo to niečo okolo 110 eur, už si presnú sumu nepamätám.
Doplácala som si viac, ak by som prenášala.
@monika19933 ty si sa asi nevyjadrila zrozumitelne. Lebo aj tu to dost splietas.
Narok na MP budes mat, ries to
Hello dámy, kolko vychádza táto tehotenská dávka pri minimálke?
@jullyeverest min je necelych 239€
@wejuska7910 ahoj toto mi odpísali zo sociálky nechápem to ani zaplatiť za seba tie dni nemôžem mam 259 dni potrebovala by som 11 dni si zaplatiť a nemôžem
Dobrý deň,
v súvislosti s Vašou žiadosťou o informáciu uvádzame. Nárok na materské sa posudzuje ku dňu vzniku dôvodu na poskytnutie materského. Týmto dňom je deň:
začiatok šiesteho týždňa pred očakávaným dňom pôrodu, najskôr začiatok ôsmeho týždňa pred očakávaným dňom pôrodu a ak porodíte skôr, deň pôrodu.
K tomuto dňu musíte spĺňať nasledujúce podmienky:
- Ste tehotná
- Ste osobou poskytujúcou dieťaťu starostlivosť,
- Ste nemocensky poistená osoba alebo vám plynie ochranná lehota po skončení poistenia,
- Máte najmenej 270 dní nemocenského poistenia v posledných dvoch rokoch pred pôrodom, ak ste matka
Ak bola žena v posledných dvoch rokoch pred pôrodom nemocensky poistená menej ako 270 dní, nárok na materské nevznikne - chýbajúce dni nie je možné spätne doplatiť.
@monika19933 nechapem preco by si nemohla zacat platit dobrovolne,skoc sa tam osobne radsej opytat
@wejuska7910 a keď nastúpiš na materskú už to platí za teba štát? Vyplatila si si tých 17 dni a potom si ako postupovala aby si nemusela za seba platiť ďalej to nemocenske ?
@monika19933 nieje to moja situacia,ale doplatis len to co mas a potom to mozes zrusit,ide len oto aby si mala 270 dni
@monika19933 chýbajúce dni nie je možné spätne doplatiť až vtedy, keď porodis. Ty si predsa ešte neporodila
@lulu8491 Nie spätná to chcem ale v decembri budem dávať žiadosť dovtedy si môžem ešte splatiť tých 11 dni keby som nastúpila teraz do prace ma dohodu tak by platili za mňa nemocenske a mala by som tých 11 dni tak by mi už vychádzalo 270 dni
@mima1608 ahoj ešte sa môžem opýtať keď zájdem na pobočku podať prihlášku na dobrovoľne nemocenske poistenie tu sumu budem musieť hneď zaplatiť a ako to funguje podám prihlášku a hneď mi budú už počítať tie dni alebo budem musieť počkať na niejake rozhodnutie ?
@monika19933 vyplníš prihlášku a na tej prihláške uvedieš aj dátum, že odkedy budeš dobrovoľne nemocensky poistená. Oni ti potom pošlú rozhodnutie s číslom účtu a tvojim variabilným symbolom a, samozrejme, ak to bude trebárs od polky mesiaca, tak ti vyrátajú alikvótnu čiastku za ten čas. Vypláca sa vždy do 8. dňa nasledujúceho mesiaca.
@wejuska7910 a viete mi povedať ktorý den v mesiaci sa vypláca? 13.10. mi prišla nejaká nemocenská dávka ale len vo výške 31,90€ a netuším čo to je :D
@jullyeverest od kolkeho septembra si mala nárok na tehotenske? Tehotenské sa prepočítava na dni
@jullyeverest to bude to ak nemas pnku.pocita sa to podla dni,zalezi kedy si podala
@mima1608 ahoj prepáč že ta znova vyrušujem poslali mi registračný list FO tam potrebujem zapísať dátum zániku NP a Dátum Zániku DP tam vlastne keď chcem do začiatku decembra si vyplatiť tých 13 dni ktoré mi chýbajú k nemocenskemu poistenú aké dátumy mam dať , aby som neplatila viac lenže tých 13 dni , dnes to budem posielať poštou naspäť
Ďakujem za odpoved
Dobrý deň,chcem sa spýtať,dostanem tehotenské dávku keď som nezamestnaná?Ďakujem
Dobrý deň,chcem sa spýtať,dostanem tehotenské dávku keď som nezamestnaná?Ďakujem
@vanessa127654 aodkedy si nezamestnana?
@vanessa127654 aodkedy si nezamestnana?
@wejuska7910 od januara
@wejuska7910 od januara
@vanessa127654 a mas 270 dni platenych odvodov pred 13tt?
@vanessa127654 a mas 270 dni platenych odvodov pred 13tt?
@wejuska7910 som na ÚP
@wejuska7910 v prvom
@vanessa127654 v prvom tyzdni?v prvom tyzdni ani nevies ze si tehu

@mima1608
@mima1608 a koľko ste platila na 14 dni keď sa môžem spýtať ?