icon

Tehotenská dávka a materska súbežne?

henriett11
18. júl 2021

Ahojre,
Chcem sa spýtať ako to je s tehotenskou davkou a materskou, oni sa vlastne daju určitý čas poberat súbežne,ano?
Pokiaľ správne viem, tehotenská dávka zaniká terninom pôrodu..totiz prave mi prisla prva materská,presne v ternine kedy mi chodieval príspevok na tehotenské,ale ten už nedošiel..rodila som 5.7. tak som bola v tom,ze tehotenské mám ešte dostať za mesiac jún + 4 dni v júli a že to,ze som sa dala vypísať na matersku tento príspevok neovplyvňuje.. mýlim sa ja, či pochybila sociálka? Mám počkať ore istotu do konca mesiaca, či niečo predsa len nepride,alebo to mám uz riešiť?

Strana
z2
andula1988
22. aug 2022

@mizsula to je hlupost tehotenska davka je vyplacana do dna porodu nie do nastupu na materske

mizsula
22. aug 2022

@andula1988 tak mi bolo povedané a za tech 17 dní som nedostala nič ....

monik1505
22. aug 2022

@mizsula dnes som volala na soc. poist. A bude vyplane tehotenske v druhom vyplatnom termine ktory je vraj tento tyzden. 😊

lilinka88
22. aug 2022

@mizsula to je hlúposť, tehotenské vám patrí do dňa pôrodu vrátane. Určite ste na materskú nastúpili skôr ako 17 dní pred pôrodom a za jún predpokladám prišiel celý mesiac...

mizsula
22. aug 2022

@lilinka88 opravdu mi tak bolo povedané na sociálne v HC...TP.som mala mať 3.8....rodila som 18.7...A tehotenske bolo vyplatene naposledy v 7 mesiaci 🤷‍♀️Tak som s toho jeleň

lilinka88
22. aug 2022

@mizsula tak im zavolaj ešte raz. Tehotenské zaniká dňom pôrodu, tu to máš priamo zo stránky SP

mizsula
22. aug 2022

@lilinka88 písala som urednicke do Nitry, nespadá pod náš raion, ale i ona mi to potvrdila, takže v stredu tam naklusem a uvidi 😀

Strana
z2