icon

Tehotenská dávka: Kedy je vyplatená?

6. aug 2026

Ahojte, po 12tt sa dostáva tehotenska dávka? ta bude vyplatená až dalsi mesiac ? Pri prvej tato davka nebola tak neviem ako to chodi

petamich
6. aug 2026

Nevyplaca sa ale automaticky, podala si ziadost, ak ano a splnas podmienky, tak po schvaleni sa nasledne vyplaca podobne ako materska - za pocet kalendarnych dni v mesiaci a mesiac pozadu (cize v septembri za august atd.)

autor
6. aug 2026
@petamich

Nevyplaca sa ale automaticky, podala si ziadost, ak ano a splnas podmienky, tak po schvaleni sa nasledne vyplaca podobne ako materska - za pocet kalendarnych dni v mesiaci a mesiac pozadu (cize v septembri za august atd.)

@petamich pracujem už 3r tak by nemal byť problem

anonym_b1de08
6. aug 2026

nedostava sa po 12tt automaticky ale vtedy vznika narok a podava sa ziadost, po novom ju podava gynekolog, davka je vyplacana az spatne o jeden mesiac. Takze ak dnes dovrsis 12tt davku dostanes az v septembri.

anonym_17637f
6. aug 2026

Mne dala gynekologička žiadosť až v 13 týždni s tým, že som si to online vyplnila cez stránku sociálnej poisťovne a priložila prefotenú žiadosť. Dá sa to, aj keď nemáš OP s čipom. Asi o 2 týždne na to mi prišlo poštou rozhodnutie o sume a teraz od 15-27 dňa by malo prísť na účet, tak to uvádzajú na stránke. Žiadosť som dostala a podávala elektronicky ešte v júli.

anonym_726136
6. aug 2026
@petamich

@petamich od 1.8. môže ísť tehotenské aj materské automaticky

anonym_97fc75
6. aug 2026

Vyplaca sa cca od obdobia po 12tt, dostala som potvrdeny papier od gyn a ten som len doma odfotila do mobilu a nahrala cez elektronicky system, schvalili a odvtedy chodia peniaze. (Info pred par mesiacmi)