Tehotenská dávka - list zo sociálky
Ahojte viete mi poradit? Viem ze mi bola schvalena.. ale nechapem co tam je pisane od 27.tt. nemala by byt od 13tt? Asi som nechapava 😃 dakujem

Veta pokračuje , od 27 týždňa PRED OČAKÁVANÝM DNOM PÔRODU 🙂 . T.j. Ten 13ty týždeň
@nika11103 prepac ja som nechapava 😃
40-27=13t, počítajú kalendárne dni a aj vikend. Ja sa len chcem opýtať ako dlho trvalo kym ti prišiel výmer?
@nika11103 a suma je za 30 dni pripadne ak ma dany mesiac 31?
@sasanka605 7.8. Som to podala online a dnes som si nasla list v schranke
@sasanka605 ja som podávala 2.8. online a rozhodnutie mi ešte neprišlo, ale v piatok poslali prvé peniaze, ak dobre rátam, tak za 3 týždne (od 13tt do 16tt)
Suma byvala vypocitana na den, takze na kazdy kaledarny den. A nemyslim, ze toto zmenili. Teda suma krat pocet dni v mesiaci.
@katesocka no mne ani peniaze ani list a davala som 5.8, uvidim. Maju čas len som sa opýtala pre zaujimavost
@sasanka605 a mala si 13tt ešte v júli?
@lilinka88 jasne, inak by som nic nečakala teraz
@sasanka605 tak môže ešte do konca mesiaca. 5.8. je už taký dosť hranicny termín do prvej uzávierky
@lilinka88 ved ja viem, preto ma len zaujímalo ze kedy podávala.
@sasanka605 ešte môže byť, že to závisí od pobočky sociálnej poisťovne, niekde možno vybavia rýchlejšie, inde pomalšie 🤷♀️
@sasanka605 dobrý deň chcela by som sa opýtať či rátajú aj víkendy alebo len pracovné dni. Ďakujem

A ta suma sa pocita cely mesiac aj vikend?