Trvá ešte mimoriadna situácia a poberáte ešte pandemický rodičovský?
Trva este mimoriadna situacia? Poberate este pandemicky? a existuje stranka, kde si mozem overit, ci este trva? Dakujem.
Pandemický rodičovský príspevok sa vypláca do konca mimoriadnej situácie a tá ešte trvá, takže nič sa vo vyplácaní nezmenilo. Zrušený bol núdzový stav.
pandemický rodičovský stále trvá
Zatial trvá, ale minule som na Krajniakovej stránke videla, ako mu ľudia nakladajú, že SOS nie, ale tento nezmysel vyplácajú naďalej. Takže ktovie dokedy ešte...môj názor je že už dlho nie 😖
áno mimoriadna situácia ešte trvá....
Ano,mimoriadna situacia stale trva. Je mimoriadne vela ludi na jazerach,kupaliskach v aquaparkoch ,cize ak sa niekto rozhodol ostat doma a nepracovat,rozhodne ho treba mimoriadne za to odmenit😂
Myslím že do konca roka...Lebo aj príspevky pri poklese tržieb boli odsuhlasene do konca roka výška podľa zafarbenia Covid automatu ..Ale aj podľa môjho názoru práce je dosť a všade takže treba ísť makať a nie čakať na prachy od štátu...
@tatianockamala Aaale kdeze do konca roka,ved na jesen tu mame 3.vlnu,delta variant,pred Vianocami LD,zas sa nebude dat zamestnat🤷♀️
@iwesska Ale áno pokiaľ budú tieto príspevky pre SZČO "mimoriadna situácia"dovtedy bude aj pandemicky rodičovský .Pozrite si stránky Upsvar Pandemicky rodičovský tam máte napísané že je vyplácaný až do skončenia mimoriadnej situácie 🤷🤦a Prvá Pomoc +++tiež tam máte všetko detailne ...
@fidka79 nám zvýšia dane, aby nám nebolo ľúto 😀😂
@tatianockamala na to by som sa veľmi nespoliehala. Aj SoS dotácia patrila do prvej pomoci a už je zrušená.
Neviem co sa tu tolke rozculujete. Je to normalne statom schvalena davka pre maminy, ktore ostanu po rodicaku bez prace, nie ziadne vyciciavanie statu, ani nelegalne obchadzanie zakonov, ziadne podvody. Kopec zien si hlada pracu, nenajdu a ak maju takuto moznost, tak poberaju tento prispevok dalej. Ci vy by ste sa ho dobrovolne zriekli, ak by ste mali narok, lebo sa vam zda, ze situacia nie je podla vas mimoriadna? Tie lenive hnidy a lenive matere by ste si mohli odpustit.
tu ide o to, že poniektoré teda skoro vačšina si tú prácu ani nemienia hľadať, kým túto dávku vyplácajú. Pochopila by som ešte ak by to bolo nejak časovo ohraničené, ale sama mám v okolí také, čo berú vyše roka a deti majú v školke( !!!!) a ona sedí doma a berie pandemický rodičovský. Ani ty by si nebola nadšená, keby si bola pracujúca a makala na odvody aby si niekomu platila sedenie na riti. Jasné že všetkým nezamestaným matkám to vyhovuje a Božechráň aby to zrušili!!
@marryen SOS dotácia bola niečo iné ...Bola to dávka pre jednotlivca bez príjmu.A Pandemicky rodičovský je dávka na starostlivosť o dieťa takže určite bude do konca roka ...A nespolieham sa mne je to fuk a ju neberiem len som prispela do diskusie lebo to suseda dnes riešila na UPSVAR.
podľa mňa by bolo dosť nefér že sos dotácia skončila a pandemický rodičovský má pokračovať , v čom je rozdiel medzi mamičkou a ženou bez príjmu ?
@marryen úplne súhlasím ...za iných okolností by po rodičáku išla automaticky matka do práce , veď toto už nemá nič s covidom , firmy fungujú naberajü ľudí , kto chce sa zamestná ... Čo majú robiť ľudia ktorým bola pozastavená sos dotácia ? Takí čo ozaj prišli kôli pandémii o prácu
@marryen tak ty mas asi lepsi prehlad ako minister prace, ak mas take info kolko percent si pracu hlada a kolko nie. Predstav si, ze nie vsetkym to vyhovuje, ale ked mam na to narok, tak to poberam. Otazka bola, ci to este ide dalej alebo uz skoncilo. Na vylevy o nespravodlivosti prerozdelenia socialnych davok a hnijucich matkach si treba zalozit vlastnu diskusiu.
@tatianockamala Vsak hovorim,ze to bude vyplacane donekonecna.

podla mna uz nie,ked aj SOS dotacia je pozastavena, aj podpora predlzena uz nebude, tak urcite ani rodicovsky prispevok ,ale konkretne na nete to nikde nie je