icon

Ukončenie materskej dovolenky skôr: Ako na to?

domenyzsoka
11. feb 2024

Ahojte 🙂
Je tu niekto kto ma skusenost so skoncenim materskej dovolenky skor nez 34. tyzdnov? Chcela by som sa vratit do roboty skor. Viem, ze treba pockat tych 14.tyzdnov odo dna porodu ale nemam presne informacie co dalej?
Ak sa vratim do prace, musi ostat otec na materskej ? Moju pracu vykonavam z domu takze s dietatom by som bola doma stale len by som sa chcela pritom pracovat na povodnej pozicie co som mala pred tym. Ak sa dobrovolne ukoncim matersku akor, budem mat narok na rodicovsky prispevok po tych 34. tyzdnov kedy mi materska aj tak ukoncila ?

lienka.7
11. feb 2024

@domenyzsoka matersku mozes kedykoľvek ukončiť a prejdeš na rodicak. Otec vôbec nemusí ostat na materskej.
Mimo tému, to nevedia počkať, kým ti skonci materska? Zbytocne sa pripravujes o peniaze.

domenyzsoka
autor
11. feb 2024

@lienka.7 dakujem 🙂 unnas vo firme situacia je dost instabilna teraz a nemam garanciu ze ked pockam do tych 34.tyzdnov tak budem moct vratit sa na tu istu poziciu.

katkaseiner
12. feb 2024

ahoj, pri dcere som sa vratila presne v polroku, cize o asi 2-3tyzdne skor do povodnej prace. Hned potom mi zacali vyplacat rodicak a normalne do 3 rokov dcery. Tiez som robila z domu, vtedy este otcovia nemali otcovsku

domenyzsoka
autor
12. feb 2024

@katkaseiner dakujem za odpoved🙂 to je super, som si myslela ze rodicovsky prispevok mi jebudu vyplacat kvoli tomu ze som sa dobrovolne vzdala matersku 🙂 to som tiez nevedela, ze rodicovsky sa da skor ako nez skonci riadna materska

katkaseiner
12. feb 2024

@domenyzsoka ano da sa. U mna bol problem ze som fixne povedala ze po polroku od narodenia zacnem a potom som si uvedomila ze materska sa povie pol roka ale v skutocnosti je to viac...a nechcela som si z ust robit zadok tak som to proste mala ako som povedala (a nemenilal som to)

domenyzsoka
autor
12. feb 2024

@katkaseiner ano, trva to dlhsie🙂 a mozem sa spytat, ze ten rodicovsky si dostala celkovu tu sumu hej ? Nebola si neak skratena s tym ze si vratila skor do roboty

katkaseiner
12. feb 2024

@domenyzsoka rodovsky sa nedeli podla dni, ja som nastupila 28.feb cize bez par eur celu matersku som dostala a cely rodicak 🙈

domenyzsoka
autor
12. feb 2024

@katkaseiner hahah, tak to je stastie 🙂 treba vyuzivat co nam daju 😁

domenyzsoka
autor
12. feb 2024

@katkaseiner a este otazocka ak mozem, podala si asi neformalnu ziadost ze chces skoncir skor matersku ano? Na socialnu myslim

katkaseiner
13. feb 2024

@domenyzsoka je tomu dost dlha doba ale verim ze hej, komunikovala som so socialnou