Ukončenie rodičovskej dovolenky pred tretím rokom dieťaťa
Ahoj, viete mi poradiť? 25.7. bude mať dieťa 3 roky. So zamestnávateľom som sa dohodla na ukončení pracovného pomeru, keďže nemajú pre mňa pracovné miesto. 24.7 by som ukončila pracovný pomer. 25.7 by som išla do práce podpísať výpoveď a tým, že v ten deň by som si vyčerpala 1 deň dovolenky. Pani na úrade mi povedala, že rodičovskú nemusím ukončiť, že môžem pracovať aj počas nej. Na internete sa ale píše, že nemôžem mať v jeden deň aj rodičovskú aj čerpať dovolenku. Nebudem mať potom problém s podporou, ak 28.7 pôjdem na úrad sa evidovať?
rodicak nijako neovplyvnuje pracovny pomes. na rodicak mas narok do 3 roku dietata. do prace mozes nastupit kedykolvek pocas jeho cerpania ....
Dávku v nezamestnanosti dostaneš najskôr v septembri za august, nakoľko nemôžeš za jeden mesiac dostať aj RP aj DvN. A pri postupe, ktorý si zvolila, si môže SP došetrovať rôzne skutočnosti a dávku vyplatiť aj neskôr

Mozes pracovat aj zaroven poberat rodicovsky prispevok, cize mozes cerpat aj dovolenku. Ja som pracovala tiez pocas RD a normalne som cerpala aj dovolenku