icon

Ukončenie tehotenského príspevku po pôrode

ivanak149
19. apr 2021

Chcem sa opýtať, keďže tehotenský príspevok platí od 1.4 (to už mám dávno vybavené a zanesene do SP), mala by som mať termín 28.4 ako potom riešiť ukončenie keďže ku gynekológovi mam ísť po pôrode až po ukončení šestonedelia?
Ďakujem

jazula
•
19. apr 2021

Mne dal gynekológ so žiadosťou rovno aj tlačivo, ktoré mi majú v pôrodnici potvrdiť, že kedy som porodila. To treba odovzdať na sociálke a podľa neho ukončia príspevok. Lebo ten je do reálneho pôrodu, nie do toho odhadovaného dátumu...

ivanak149
autor
•
19. apr 2021

@jazula viem ze to platí dovtedy kým neporodim a nie dovtedy kedy by som mala. Mne ale žiadne ďalšie tlačivo nedali, keby áno tak sa nepýtam ako potom riešiť ukončenie.... A ku svojej dr už nechodím.

jazula
•
19. apr 2021

@ivanak149 Spýtala by som sa v pôrodnici na poradni, či tam to tlačivo majú, keďže ho má potvrdiť pôrodnica...mňa prekvapilo, že mi dali dva papiere, tak len zdieľam, že aj na to ukončenie je tlačivo 🙂

lius
•
19. apr 2021

ta tehotenska davka sa nevyplaca len dovtedy, kym zena nezacne brat matersku, cize 6 ci 8 tyzdnov pred terminom porodu?

laila18
•
19. apr 2021

@ivanak149 dajú ti to tlačivo v pôrodnici, ale určite sa aj pýtaj na to sama lebo je to novinka, môžu zabudnúť ešte 😉🤭

hviera81
•
19. apr 2021

mne povedal doktor tak, ze ukoncenie potvrdzuje nemocnica. tlacivo ziadne, pochopila som, ze oni potvrdia ukoncenie tehotenstva.

ivanak149
autor
•
19. apr 2021

@lius nie. Vypláca sa do pôrodu.

ivanak149
autor
•
19. apr 2021

Ďakujem vám, spýtam sa v nemocke 😊

ka_we
•
19. apr 2021

@ivanak149 mne povedali, že po pôrode sa má manžel zastaviť u mojej gynekologičky a dajú mu tlačivo o ukončení 🤔

tinaora
•
26. júl 2021

@ivanak149
@ivanak149 chcem sa spýtať do kolko dni treba poslat to tlačivo o ukončení .ja som v utorok minuly týždeň prišla z pôrodnice a dnes to idem až poslat nevadí že tak neskoro?

ivanak149
autor
•
27. júl 2021

@tinaora pokiaľ si pamätám tak 8 dní, ale neviem či kalendárnych alebo pracovných