Úrad práce verzus neplatená rodičovská do 6 rokov
Baby, čo sa viac oplatí? Ostať na neplatené do 6r. a hľadať si prácu sama? Alebo sa evidovať na úrade, možno by mi dali aj kurz. Ohľadom dôchodkové poistenie, čo je výhodnejšie?
@elanor budem dôchodkovo poistená tak isto?
@pipikapula na SP nic riesit nebudes, tam za teba plati poistenie stat do veku dietata 6r. Bud zanikne dovrsenim 6 rokov veku dietata, alebo by si sa evidovala na dalsie dieta, ak by sa ti narodilo, alebo sa medzitym zamestnas, a platit bude teda zamestnavatel.
Ohladne dochodkoveho sa pre teba nic nemeni. A je jedno ci budes doma ako FO starajuca sa o dieta do 6r, alebo sa evidujes na urade prace. SP to nezaujima. jedine,ze by si to sama zrusila, ale to by bola, prepac, hlupa, preco by si to robila???
@lesana25 ona sa ale pyta vzhladom na dochodkove poist. Vzhladom nato, je to jedno.
Dalsie skutocnosti neuvadza. Cize ani nevieme ci ma vobec narok na podporu. Pravdepodobne nie, inak by o inej moznosti ako o podpore neuvazovala, nie? A ked uz uvazuje, ze bude doma na tzv ludovo povedanej neplatenej predlzene rodicovskej, tak pravdpodobne potrebuje ostat doma, lebo dieta do skolky nevzali.
.
@pipikapula manžel si na teba môže uplatniť odpočet len ak budeš evidovaná na úrade práce
@pipikapula nie, tu je rozdiel. Ak budes evidovana na urade prace, tak si moze uplatnit, ale ak budes FO starajuca sa dieta do 6 r. tak nie.
@pipikapula ak si plánuješ spraviť kurz, tak úrad práce
@luccija áno, a chcem aj do práce ísť. Nejdem ďalšie 3r doma sedieť. Ďakujem
@pipikapula zalezi co od toho ocakavas. Mne vyvohovalo byt FO, nemusela som riesit hladanie prace, lebo som si su zatial ani nepotrebovala hladat, prioritne som potrebovala riesit deti. Nemusela som posielat nasilu ziadosti a potom to dokladovat na urade, nemusela som sa na urad chodit hlasit. Ked boli deti chore nikto a nic ma neobmedzovalo. Pozor- starostlivost o chore dieta nieje dovod, aby si sa nedostavila na stretnutie ak mas dohodnute na pracaku, iba tvoja vlastna PN je ospravedlnenie. Dokonca ani bezna navsteva dr. nie, lebo to si vies vybavit bars kedy inkokedy.
To ze si za to obdobie nemohol na mna muz uplatnit pri danovom pre nas bola zanedbatelna polozka.
Samozrejme, tebe moze vyhovovat inak.

je to uplne jedno.