Uznajú mi materskú?
prosim vas viete mi poradit?po materskej dovolenke som nastupila do prace,ale po 3 mesiacoch som otehotnela a zo zdravotnych dovodov hned nastupila na rizikove.bolo mimpovedane ze na matersku ma narok ten co plati 270 dni nemocensle,cize ja som platila len tie 3 mesiace no viem ze nemocensle ide aj pocas marodky a do porodu to bude vyse 270 dni co teoreticky splnam aby mi mohli matersku uznat len by som sa chcela spytat ci nahodou niektora neviete.na socialke ma odbili s tym ze mi pride rozhodnutie ked sa dieta narodi
@ evittam, ano, teda ako mi radili oni.. mne ale nejde ani tak aby ssom mala max matersku,ale vobec nejaku 🙂
ano :
http://www.socpoist.sk/kalkulacky-na-vypocet-po...
momentalne je to 146 eur
Ahojte chcem sa opytat pracujem od 24.oktobra 2016 a momentalne som v 10 tt. Mohla by som ist na pn az do porodu a nasledne ist ma MD ak mam narocnu pracu.. pracujem na infe v kauflande ale chodim aj na kasu aj sa natahujem s kosikmi a od juna maju byt samoobsluzne pokladne kde budem takze bude toho este viac. Pocita sa mi pn k tym 270 dnom na splnenie MD? Dakujem
@nikusqaa1232 ak ti bude trvat prac.pomer tak ano
@majusqa77
Pracovny pomer mam uz na dobu neurcitu. A moze ma doktorka vypisat aj ja rizikove alebo len na PN? Rizikove asi len vtedy ak by bol nejaku vaznejsi problem ci ?
@nikusqaa1232 a akoze aky je rozdiel medzi pn a rizikovym?
@majusqa77
Neviem pytam sa.... pn je klasika ked si aj napr chora a mas tam vychadzky atd.. aaa rizikove je ked cerpas uz matersku nie ? Nikdy som na pn nebola od kedy pracujem tak preto sa pytam ci je nejaky rozdiel ci nie... Mozno to vyznie ze som blba ale nezazila som este taku situaciu..... Tak sa vopred ospravedlnujem....
@nikusqaa1232 pn pocas md byt nemoze. Obe su nrmocenske davky
@evittam @majusqa77 baby, prosím vás, vy sa vyznáte, potrebovala by som poradiť...
22.3. mi skončila predĺžená rodičovská dovolenka zo zdravotných dôvodov synčeka, následne od 23.3. som nastúpila na PN, som tehotná a mám komplikácie. Pracovný pomer mi trvá cca 9 rokov. Na materskú mám nastúpiť 11.7. a ešte pred tým dátumom si chcem ísť čerpať dovolenku. Moja otázka je či budem mať nárok na vyplácanie materskej?
@majusqa77
Ja som to skor myslela tak ci ist na pn alebo na predcasnu md ci sa da ked na md sa moze ist az cca 8-6 tyzdnov pred porodom.... ale asi skor pn a potom z pn na md
@nikusqaa1232 Neexistuje nejaká "predčasná" MD, na MD môžeš ísť max.6-8 týždňov pred TP. Takže jedine PN.
@maryah pokail PP trval, ano
@nikusqaa1232 ako pise @evittam

@eva235 Ak mas 200dni zo zamestnania tak sa zamestnaj na 90dni bez PN a OCR u noveho zamestnavatela na najvyssi VZ ak mas moznost a budes mat max.MD.