icon

Vojak na materskej-priznali vam materskú?

yasla
8. aug 2019

dd, chcem sa opytat ako po novom uznavaju vojakom, policajzom materske, ako ste na tom vy, dali vam, overovali si u zamestnavatela, ci pracujete?

ukulela
8. aug 2019

Neviem o tom, že by sa to menilo. Vojaci a policajti nemajú nárok čerpať materské. Spadajú pod osobitný zákon.

janka_266
8. aug 2019

vojaci a policajti môžu ísť na materskú vo veľmi špecifických prípadoch, pod ktoré pravdepodobne nebudete spadať. ale ináč platí to, čo je uvedené v odpovedi nadomnou.

kikuska555
8. aug 2019

Mame babo muz je vojak a urcite nemoze ist na matersku, teda jedine ak by som na svete nebola ja.

marcelatje
8. aug 2019

Môže dostávať materskú ak si dostatočne dlho vopred platí poistenie z ktorého by mu materská bola vyplácaná. Ak má len poistenie vyplývajúce z PP, treba sa riadiť zákonom a ten je bohužiaľ taky, ze nárok nemajú.

amenka77
8. aug 2019

@yasla vojak nemôže ísť na materskú iba na rodičovskú dovolenku. Do rodičovskej sa mu zarátava aj stabilizačný prispevok

anavipredam
8. aug 2019

Som vojačka a som na materskej

kikuska555
8. aug 2019

@anavipredam no to je ine myslim ako sa pyta zadavatelka. Myslim ze narazala ci moze ist jej muz. A ak nie tak jasne ze ide na matersku

ukulela
8. aug 2019

@anavipredam ale vojačka je iné. Pôrod a je logické, že sa staráš. Vojak otec by na materskú mohol nastúpiť asi len v prípade úmrtia matky a pod. Nemôže čerpať materské ako bežný pracujúci muž. Že odíde na pol roka z práce. Vojaci toto nemajú, no majú iné sociálne výhody.

pininka1
8. aug 2019

Iba vojačka ako žena môže ísť. Aj môj muž je vojak a veľa jeho kolegov to riešilo. A nedá sa to. Ja som si čítala veľmi konkrétne ten zákon a je to tak.

yasla
autor
9. aug 2019

@marcelatje, ano, spravne ste napisali, vojak si moze poziadat o materske z dobrovolneho a preto sa pytam, ci je tu niekto komu uznali, a za akych podmienok

adkajur
8. okt 2019

@yasla toto by aj mna zaujimalo, zistila si nieco konkretnejsie? Viem ze by si musel platit dobrovolne poistenie, len zasadna otazka, ci im to schvaluju, ked by ostal nadalej zamestnany ako doteraz....

pininka1
8. okt 2019

@adkajur viem že u môjho muža to určite nedovolia,majú veľký podstav.

yasla
autor
8. okt 2019

@adkajur zamietaju, teda nám zamietli

adkajur
8. okt 2019

@yasla dnes som hladala a nasla som skupinu na FB a tam jeden pravnik zodpoveda otazky, no a vraj po novom davaju vojakom policajtom a hasicom podpisovat cestne prehlasenie a na jeho zaklade to zamietaju, ci tale nieco, este to prestudujem a napisem tam....

jananovotna703
2. jan 2020

@adkajur dobry den prosim vas aka skupina je to na Fb? Dakujem

adkajur
4. jan 2020

@jananovotna703 Boj za uznanie materskej otcom

katka_katarina
29. aug 2021

@amenka77 ahoj, prepáč, môžem sa opýtať ci ty si musela do prace keď šiel na rodičovskú?