Vojak na materskej-priznali vam materskú?
dd, chcem sa opytat ako po novom uznavaju vojakom, policajzom materske, ako ste na tom vy, dali vam, overovali si u zamestnavatela, ci pracujete?
vojaci a policajti môžu ísť na materskú vo veľmi špecifických prípadoch, pod ktoré pravdepodobne nebudete spadať. ale ináč platí to, čo je uvedené v odpovedi nadomnou.
Mame babo muz je vojak a urcite nemoze ist na matersku, teda jedine ak by som na svete nebola ja.
Môže dostávať materskú ak si dostatočne dlho vopred platí poistenie z ktorého by mu materská bola vyplácaná. Ak má len poistenie vyplývajúce z PP, treba sa riadiť zákonom a ten je bohužiaľ taky, ze nárok nemajú.
Som vojačka a som na materskej
@anavipredam no to je ine myslim ako sa pyta zadavatelka. Myslim ze narazala ci moze ist jej muz. A ak nie tak jasne ze ide na matersku
@anavipredam ale vojačka je iné. Pôrod a je logické, že sa staráš. Vojak otec by na materskú mohol nastúpiť asi len v prípade úmrtia matky a pod. Nemôže čerpať materské ako bežný pracujúci muž. Že odíde na pol roka z práce. Vojaci toto nemajú, no majú iné sociálne výhody.
Iba vojačka ako žena môže ísť. Aj môj muž je vojak a veľa jeho kolegov to riešilo. A nedá sa to. Ja som si čítala veľmi konkrétne ten zákon a je to tak.
@marcelatje, ano, spravne ste napisali, vojak si moze poziadat o materske z dobrovolneho a preto sa pytam, ci je tu niekto komu uznali, a za akych podmienok
@adkajur dobry den prosim vas aka skupina je to na Fb? Dakujem
@jananovotna703 Boj za uznanie materskej otcom
@amenka77 ahoj, prepáč, môžem sa opýtať ci ty si musela do prace keď šiel na rodičovskú?

Neviem o tom, že by sa to menilo. Vojaci a policajti nemajú nárok čerpať materské. Spadajú pod osobitný zákon.