Vybavovačky pred a po pôrode.
Ahojte, prosím poraďte ohľadom vybavovania dávok a ostatných bonusov pre nezamestnanú budúcu mamičku. Čo kde a ako treba, kde aké papiere bude potrebovať. Ďakujem
@ditinka98 no treba si vybavit RP a rod.pridavky - po porode.
A nic naviac nedostanes. Preco aj? 🤷♀️
@veronikaszabova A prispevok pri narodení dieťaťa.😉
@evittam hej 🙂
Ako vidím, je tu veľmi veľa budúcich mamičiek, ktoré za posledné 2 roky nemajú odpracovaných 270 dní. Pri súčasnej miere nezamestnanosti a nemožnosti nájsť dostatok ľudí do výroby (aj nekvalifikovanych) veľmi zvláštny jav....
@lentilkaxxx Nemusíš mat odpracovaných 270dni aby si mala nárok na MD.
Btw.su rozne situácie ale ty vidíš len jednu-nechut pracovať. Ja som pracovala pred prvym tehotenstvom 10rokov a odvádzala nemalé odvody a len kvoli zmene zivotnej a pracovnej situácie som nemala narok na MD.A to som pracovala skoro do pôrodu.
Viac menej ako pomoci tu je osočovanie. Tento príspevok nie je o mne ale o mojej kamarátke ktorej sa snažím pomôcť ako sa dá a keďže ja som ešte nerodila tak s týmito vecami nemáme ani jedna skúsenosti, nemá nikoho kto by jej v takýchto veciach pohol tak som sa obrátila na vás skúsenejšie ktoré musíte hneď len odsudzovať.(teda podaktoré) Kamarátka pracovala ale koli znižovaniu stavu dostala výpoveď. Jej priateľ pracuje ale myslím že každá viete čo je to ťahať domácnosť a pripravovať sa na bábätko s jedného platu. Chceli sme len vedieť aké sú možnosti a rady kde čo vybaviť. Ja viem že možno mnohé z vás boli/sú na tom horšie ale myslím si že za napísanie rady nič nedáte keď tu poniektoré trávite skoro 24/7. Ďakujem
@ditinka98 ved ale pochop, ze nie su ziadne "bonusy pre nezamestnanu buducu matku".
A ozaj nema narok na MP? - evittam by jej v tom poradila.
@lentilkaxxx prveho syna sme pocali v 5 rocniku VŠ. A neuslo nam,bol planovany. Dostavala som len RP a vobec mi to nevadilo.