Vybavovali ste na postihnuté dieťa opatrovateľský príspevok?

bonaqa2013
25. jan 2016

prosím je tu maminka ktorá vybavovala na postihnuté dieťa opatrovateľský príspevok? Dcéra ide mať 6 rokov, je hluchá - poriadne, nerozpráva, len nám ukazuje, je aj mentálne postihnutá....
čo všetko treba k vybaveniu príspevku, kde ste to vybavovali, ako dlho to asi trvalo - vybavenie, je možné že nám ho aj zamietnu? Diagnózy som napísala.

cairka
26. jan 2016

Choď na ÚPSVaR na Mudroňke na prízemí po žiadosť, tú dáš vypísať obvodnej a ku žiadosti sme prikladali len najnovšie nálezy, keďže už mali tie, čo sme dávali pri žiadosti na predĺženie rod. príspevku,tak staršie nechceli. Celé to trvalo asi 2 mesiace, ale oficiálne majú na to 3 mesiace. Myslím, že by vám mali schváliť.

mummy01
26. jan 2016

Ja to akurat vybavujem. Nic sa nedava potvrdzovat lekarovi,iba sa vypisu papiere,potvrdenie o prijme a spravy od lekarov.

lalinko2010
26. jan 2016

ahoj, na úpsvr na oddelení peňažných príspevkov na kompenáciu ti dajú žiadosť na opatrovanie, lekársky nález - ktorý zoberieš k detskej lekárka a tá ho vyplní, všetky doklady ako príjem za predchádzajúce obdobie predložíš, ak treba tak rodný list dcéry.
lehota vybavenia je 60 dní, vydá sa komplexný posudok, ak ho nevydajú dovtedy tak dostaneš rozhodnutie o prerušení konania, a nie je také že oficiálne je to tri mesiace - jedine ak sa ráta - komplexný posudok 2 mesiace a rozhodnutie 1 mesiac, ale ak je vydaný len lekársky posudok že dieťa nie občan s ťzp tak rozhodnutie musí byť vydané do 15 dní od vydania lekárskeho posudku.