icon

Výhody a nevýhody manžela na materskej dovolenke

Včera o 15:41

Dobrý deň. Rozmýšľame o tom, že by manžel nastúpil na MD. Mne PP stále trvá, do pôvodnej práce sa ale po RD vrátiť nechcem. Musím dať hneď výpoveď a zaevidovať sa na upsvar alebo čo sa mojej práce týka, môžem zostať na rodičovskej dovolenke, bez nároku na rodičovský prispevok? Dávnejšie platilo, že sa stačilo prihlásiť do zdravotnej poisťovne, ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov, je táto informácia stále aktuálna? Vďaka.

sisa_s
Včera o 15:45

Manzel na matersku, ty sa prihlas do ZP ako samoplatca, stale budes na RD bez RP 🙂 mohla by si sa nahlasit ako osoba star.sa o dieta do 6r, ale iba ak mate druhe dieta, nie na to iste, s ktorym bude manzel na MD

autor
Včera o 15:56
@sisa_s

Manzel na matersku, ty sa prihlas do ZP ako samoplatca, stale budes na RD bez RP 🙂 mohla by si sa nahlasit ako osoba star.sa o dieta do 6r, ale iba ak mate druhe dieta, nie na to iste, s ktorym bude manzel na MD

@sisa_s ďakujem, Takže v našom prípade len samoplatca. A doplňujúca otázka. Ovplyvní toto môj prípadný nárok na neskoršiu podporu? Ak by som po dovŕšení 3. roku dieťaťa dala výpoveď a nenašla si prácu hneď?

sisa_s
Včera o 19:13
@anonym_autor

@sisa_s ďakujem, Takže v našom prípade len samoplatca. A doplňujúca otázka. Ovplyvní toto môj prípadný nárok na neskoršiu podporu? Ak by som po dovŕšení 3. roku dieťaťa dala výpoveď a nenašla si prácu hneď?

@anonym_autor nie 🙂 zamestnana stale si, zmluva bezi, akurat nic nepoberas od zam. ani statu