Výhody a nevýhody rodičovského príspevku pri zamestnaní
Ahojte,je tu nejaká ekonómka alebo niekto kto pracuje na UPSVAR?
Mám takú otázku.
Ak mi teraz končí materská 25.11 od 26.11 sa chcem zaevidovať na poberanie podpory v nezamestnanosti.
A rodičak začať poberať až keď mi skonči podpora (o 6m).
Moze priatel zatiaľ ten polrok poberať rodičovský príspevok?
AK OSTANE PRACOVAŤ V TEJ ISTEJ PRÁCI NA TEN ISTÝ ÚVÄZOK A TU ISTÚ POZÍCIU?
prosím píšte mi len tie,ktoré v tom máte znalosť.
Ďakujem.
@anonym_autor Áno, môže RP poberať zatiaľ otec. Ale bude mať tú nižšiu sumu ak nepoberal predtým materské. Pri poberaní RP sa môže normálne pracovať.
@a0 a keď sa panie na úrade nebudú chcieť dohodnúť, tak nastúpi? Však od januára to idú riešiť a bude musieť sa zamestnať. Takže ešte bude mať 5 mesiacov na zamestnanie sa
@sasa1310 prosím ťa, kto by ju chcel zamestnať, keď povie, že za 3-4mes plánuje ísť na RD? 😂🤦♀️ všetci by sa šli o ňu potrhať však?
Autorka: ano, priatel moze poberat RP a pracovat. Ty ked sa zaregistrujes na UP, mas povinnost hlasit sa na UP, aktivne si hladat zamestnanie. Ak o to nemas zaujem, vyradia ta.
@a0 niekto, komu bude stačiť ju mať v skúšobnej dobe
@sasa1310 aká šanca je, že na niekoho takého narazí? Uvedomuješ si koľko času a peňazí to firmu stojí? To by musela ísť do odboru, v ktorom sa vyzná na 100% pred nástupom… matky po RD si nevedia nájsť prácu a tu vezmú hneď na 2 mesiace niekoho. Pravdepodobnosť je veľmi nepravdepodobná 🙂
@sasa1310 aká šanca je, že na niekoho takého narazí? Uvedomuješ si koľko času a peňazí to firmu stojí? To by musela ísť do odboru, v ktorom sa vyzná na 100% pred nástupom… matky po RD si nevedia nájsť prácu a tu vezmú hneď na 2 mesiace niekoho. Pravdepodobnosť je veľmi nepravdepodobná 🙂
@a0 nebudeme sa tu baviť o pravdepodobnosti. Keď ju vezmú do zamestnania (a to sa kľudne môže stať), tak keď nenastúpi, vyradia ju. To, že čo by bolo alebo nebolo, nie je dôležité. Takže autorka, ak chce poberať dávku v nezamestnanosti, musí s tým rátať, že musí reálne prácu hľadať, musí sa tam hlásiť a aj nastúpiť, keď ju vezmú.
@a0 nebudeme sa tu baviť o pravdepodobnosti. Keď ju vezmú do zamestnania (a to sa kľudne môže stať), tak keď nenastúpi, vyradia ju. To, že čo by bolo alebo nebolo, nie je dôležité. Takže autorka, ak chce poberať dávku v nezamestnanosti, musí s tým rátať, že musí reálne prácu hľadať, musí sa tam hlásiť a aj nastúpiť, keď ju vezmú.
@sasa1310 rátať s tým nemusí, keď sa neplánuje zamestnať, stačí ak pošle žiadosti na úplne random pozície, aj na také, ktoré nemá predpoklady. Tam ju isto nevezmú. Hotovo 😅🤷🏼♀️. Nechápem, čo riešiš, vždy sa to dá obísť, keď človek pohne trošku rozumom.
@a0 no na UP tiez maju postupy, ktore musua didrzat. To si ony nevymyslia, ze tato tu je iba kvoli podpore, ona nic nemusi... Na UP sa registruje, lebo si chce aktivne hladat pracu. Inak to mozu vyhodnotit ako ucelove... A ver tomu, ze teraz to budu kontrolovat poriadne, pretoze sa to neskutocne zneuziva.
Kricime ako sa tu mame zle, ale ked sa da, vsetko sa zneuziva a vyuziva.
@sasa1310 rátať s tým nemusí, keď sa neplánuje zamestnať, stačí ak pošle žiadosti na úplne random pozície, aj na také, ktoré nemá predpoklady. Tam ju isto nevezmú. Hotovo 😅🤷🏼♀️. Nechápem, čo riešiš, vždy sa to dá obísť, keď človek pohne trošku rozumom.
@a0 sa tu nebavíme o tom ako sa to dá obísť. Od januára už to neobíde. Idú práveže riešiť takéto účelové poberanie podpory v nezamestnanosti.
Aby potom o 2,5 roka neplakala, že ostane úplne bez koruny lebo si teraz vyčerpá dávku v nezamestnanosti
@a0 no na UP tiez maju postupy, ktore musua didrzat. To si ony nevymyslia, ze tato tu je iba kvoli podpore, ona nic nemusi... Na UP sa registruje, lebo si chce aktivne hladat pracu. Inak to mozu vyhodnotit ako ucelove... A ver tomu, ze teraz to budu kontrolovat poriadne, pretoze sa to neskutocne zneuziva.
Kricime ako sa tu mame zle, ale ked sa da, vsetko sa zneuziva a vyuziva.
@anonym_223032 viem ako to na úradoch chodí a všetci sa z vysoka … na postupy.
Zle sa tu máme pre úplne iné dôvody, než pre podporu osoby, ktorá si ju odpracovala ale to je na inú diskusiu 🙂
@a0 sa tu nebavíme o tom ako sa to dá obísť. Od januára už to neobíde. Idú práveže riešiť takéto účelové poberanie podpory v nezamestnanosti.
Aby potom o 2,5 roka neplakala, že ostane úplne bez koruny lebo si teraz vyčerpá dávku v nezamestnanosti
@sasa1310 keď každý mesiac donesieš papier o hľadaní práce ako ti dokážu, že je to účelové? Nijak. Ja by som 6 mesiacov “pečiatok” nazbierala toľko, že by si mohli úrad vytapetovať. 🙈
Zle sa tu máme pre úplne iné dôvody, než pre podporu osoby, ktorá si ju odpracovala ale to je na inú diskusiu 🙂
@a0 no zle sa tu mame prave aj kvoli takemuto rozmyslaniu, ako to mas ty a bohuzial, mnoho inych...
@anonym_autor Áno, môže RP poberať zatiaľ otec. Ale bude mať tú nižšiu sumu ak nepoberal predtým materské. Pri poberaní RP sa môže normálne pracovať.
@zojanka A musí priatel niečo nahlásiť v práci? Že bude poberať RP?
@a0 no vďaka takým ako ty a autorka na to doplatia tí, ktorí prídu o prácu od januára a ktorí v živote nepoberali dávku v nezamestnanosti.
@a0 no vďaka takým ako ty a autorka na to doplatia tí, ktorí prídu o prácu od januára a ktorí v živote nepoberali dávku v nezamestnanosti.
@sasa1310 prestaň fabulovat.Som na úrade práce 9 m neponúkli mi žiadnu prácu stací, že každý mesiac zareagujem na profesii na ponuku a prinesiem to vytlačené.A nie, nebojím sa, že od januára ma vyradia.
@anonym_autor tak ako pises to môžete spravit
@a0 no zle sa tu mame prave aj kvoli takemuto rozmyslaniu, ako to mas ty a bohuzial, mnoho inych...
@anonym_223032 ja som žiadnu dávku zo Slovenska nikdy nepoberala. Iba prídavky. Tých 60€ 🙂🙂🙂.
Zle sa tu máme kvôli tým, čo rozkrádajú štát v miliónoch resp. miliardách, teda zle by sme sa nemali, keby nekrachovalo školstvo a zdravotníctvo.
@sasa1310 Si vyprosím aby ste ma tu dehonestovala milá Pani! Odpracované mám svoje,dane mám stiahnuté z výplaty až až! Až na našich spoluobčanov,na toto prečo nenarážate? Koľko dali oni? A mňa tu idete urážať,že idem okrádať štát tak to teda nie!
@a0 a keď sa panie na úrade nebudú chcieť dohodnúť, tak nastúpi? Však od januára to idú riešiť a bude musieť sa zamestnať. Takže ešte bude mať 5 mesiacov na zamestnanie sa
@sasa1310 pobavila si. Som na UP od aprila a ponuk prace bolo presne nula. Myslim, ze tohto sa autorka ozaj nemusi bat ze ju dakde poslu.
Ja chodím do prace a poberám RP, zamestnávateľovi je to jedno, nemá to vplyv na plat. Nič som neoznamovala, dokladala som rodné listy deti iba kvôli daňovému bonusu. Čiže priateľ to môže spomenúť na personálnom ale im to bude jedno 😊 ak sa mýlim opravte ma
@sasa1310 Si vyprosím aby ste ma tu dehonestovala milá Pani! Odpracované mám svoje,dane mám stiahnuté z výplaty až až! Až na našich spoluobčanov,na toto prečo nenarážate? Koľko dali oni? A mňa tu idete urážať,že idem okrádať štát tak to teda nie!
@anonym_autor ale ty ides okradat nas vsetkych. My ti to tiez platime. Tak sa nerozculuj za pravdu.
@sasa1310 pobavila si. Som na UP od aprila a ponuk prace bolo presne nula. Myslim, ze tohto sa autorka ozaj nemusi bat ze ju dakde poslu.
@lenkakoc444 nevies ake ma vzdelanie.
@anonym_autor ale ty ides okradat nas vsetkych. My ti to tiez platime. Tak sa nerozculuj za pravdu.
@natalka13 Konečne budem vedieť aký je to pocit vás všetkých okrádať budem jedna z milióna😎 Super! Konečne si za tie VAŠE peniaze kúpim vílu a pôjdem na Maledivy aspoň na mesiac!
Prave pre toto,znizuju aj sumu na podporu,aby si ludia nesli oddychnut od prace ale aby aktivne hladali pracu.Ale vyuzivajte vsetky vsetko,kym stat dava.O chvilu ani ta podpora nebude.

@anonym_autor a keď ťa zoberú do práce, lebo budeš sa musieť hlásiť na ponuky práce cez úrad práce, tak nastúpiš?