Vypláca sa už aj pandemický rodičovský príspevok?
Ahojte chcela by som sa opýtať či vám už nabehol rodičovský príspevok na účet a či sa už vypláca aj pandemicky rodičovský príspevok ďakujem za odpovede 😊
@katarina9593 uz prisla, asi bludila
@monika2605 no super ja stále nič nám asi zablúdila 🤦🤦🙈
@sara07 Toto ja neriešim, dajú nejaké peniaze navyše dajú, nedajú nedajú..... nemala som deti kvôli prídavkom, RP či materskej, sú aj štáty, ktoré dávajú rodinám oveľa menej a sú štáty, kde dávajú viac. Ja som doplnila info pre autorku, lebo ma táto téma zaujala v politickej diskusii v TV a potom to trošku rozoberali aj v Rádiu Slovensko, že to bude adresnejšie - teda, že peniaze navyše (jednorazovo) zrejme dostanú len rodiny s deťmi, ktorých sa pandémia dotkla najviac. Rodičom na rodičovskej zasa pomohlo jej predĺženie počas pandemického stavu, niektorým to pomohlo výrazne, lebo inak by niektoré mamky boli dávno na úrade práce bez podpory v nezamestnanosti, keďže by na ňu nemali nárok. A takto sa štát o nich postaral, napriek tomu, že tento stav vznikol náhle a na celosvetovej úrovni.
@rawmamka jasné že si nemala deti pre štát ale ich vychovávaš pre štát v podstate to su buduci ludia čo budu platit dane, odvody cla dhp a kolos pokračuje
a ked teda tak nech hospodarnejšie funguju, ano su štaty čo dávaju menej rodičom ale tak isto nemaju také šialene danove a odvodove zataženie ako my, napr čo robil sa audit zdravotné poistenie k tomu čo platíme dostavame vyslovene neadekvatne zdravotne služby , ano mame solidarny system ale aj ten by mal mat nejaké hranice nie len plat plat a plat a ked niečo potrebuješ priplat
@sara07 Mne je to jasné, ale tým, že dobrovoľne žijem v tomto štáte, mám viacero možností ako veci meniť k lepšiemu...... a ak sa mi niečo nepáči, tak sa kľudne môžem odsťahovať do iného štátu alebo sa to aktívne snažiť zlepšiť tu. Napr. pre dôchodcov je v našom štáte raj, vidím to na mojich rodičoch a takisto na svokrovcoch, čiže zjavne je štát k nim veľmi solidárny, budem rada ak bude taký aj k rodičom s deťmi, ale chápem, že sa musia nastaviť pravidlá adresnosti a zásluhovosti a zrejme nikdy nebudú úplne uspokojené všetky skupiny či jednotlivci. Ak máš pocit, že by si to vedela riadiť lepšie, určite nájdeš uplatnenie v koncipovaní rodinnej či sociálnej politiky. Držím palce a prajem veľa úspechov 🙂.
@rawmamka keby sa chceli odstahovat svokrovci aj rodičia do hodiny som zbalena a preč, pustím ich k vode len preto lebo sa mi nepači systém pritom vieme ako funguje, chceli sme zmenu zvolili ju tak by som chcela niečo aj vidiet nie len podmienené rôzne baličky
nenájdem uplatnenie v koncipovani rodinej alebo socialnej politky pretože tie fleky su obsadené to dobre vieš, kde by bol dosah ked napíšeš niekomu bud ti neodpovie alebo vyslovene formalny pokec ako dobre moja
jediny kto ako reaguje a aj počuva je mihal , ten jediny ti odpíše k veci
takže z mojej strany to nie je len kecame na koniku ale aj realne že napíšem danemu poslancovi atd..
@sara07 Vieš, toto je na takú obsiahlu diskusiu, že MK na to určite nestačí. Aj ja som aktívna a chcem meniť veci k lepšiemu, na druhej strane mám blízku rodinu v Kanade, Francúzsku a Švédsku a viem porovnať plusy aj mínusy jednotlivých systémov, keďže naše debaty idú až do "špiku kostí" konkrétnych opatrení, pretože som sa stretla s tým, že veľa známych, kamarátov,....ktorí sa presťahovali do zahraničia v snahe ukázať sa v čo najlepšom svetle opisovalo len pozitíva danej krajiny, všetko je tam super, žiadne problémy, ale v týchto troch krajinách mám skutočne blízku rodinu, s ktorou si povieme všetko na rovinu a nehráme pred sebou formu a teda viem aké sú limity tej ktorej krajiny a poviem ti, že Slovensko na tom je ešte relatívne dobre po tej "paseke", ktorú tu zanechali predchádzajúce vlády. A to sú tie tri menované štáty, dovolím si tvrdiť, vyspelé, ekonomicky prosperujúce a sociálno - rodinne orientované politiky. Takže, áno - vidím veľký priestor na zlepšenie, ale som vďačná za to kam tento štát smeruje a nežije sa tu až tak zle, aby som svoju krajinu opúšťala. Každý človek, ktorý rozumne plánuje svoju kariéru, rodinu a financie, sa nestratí 😉, ale ak niekto čaká na RP vyslovene s prepáčením ako "kura na sopeľ" a ak nebodaj "mešká" jeden deň je to téma na debatu na MK + očakáva pomaly už na svojom účte príspevok, o ktorom sa ešte len začalo diskutovať medzi politikmi a zvažuje sa ako, komu, v akej výške a pod. ho vyplatiť, tak to je skutočne problém a hovorí to o veľmi slabej finančnej gramotnosti daného človeka.

@rawmamka čiže xy vynimiek pre určitu skupinu zase pecka
napr dieta čo chodilo do školy lebo obaja rodičia pracovali malo "obed zdarma", ostatne deti čo sedeli doma nie a pritom aj ich rodičia sa skladali cez dane atd na "obedy zdarma"
chápem že napr , dieta do 3,6 rokov nemá také nároky ako mali teraz školáci ale aj z tých školákov povyberaju čo sa da aby nedostal skoro nikto
plytvat verejnymi financiami som sa schuti zasmiala , iné prachy idu kominom
povedz mi prečo by nemohli doslova dostat všetky deti od 0-18 rokov prečo ? lebo by to bolo vela prachov, tak nech prestanu vymyšlat s antigen .t. čo ma hodonotu hodinu a momky stoja iné prachy aj po znížení však to su šialene prachy
a slubovala táto vlada že nebude šetrit na detoch a čo robi , toto bude presne ako smer robil velké kecy a PR ako oni idu dat prachy a v realite xy vynimiek aby nemuseli dat nikomu , čakám čo vymyslia a aky bude návrh či skutočne im ide o deti alebo len o maternice, pretože ten prispevok pre tehotne to bolo na oko to bolo preto aby nešli na interupcie, a ostatné deti čo dychaju zdochol pes to je už zneuživanie verejnych financii a tie predražené tendre na dialnice ? cirkvi kolko do toho hrtana nenažratého kolko ide a stale viac lebo ma malo - nerobí pre charitu skoro nič dala som si namahu je to zlomok a je to podmienovane to nepovažujem za charitu - kolko prachov ide na strany na chod strany len preto lebo su a existuju aj tak vo velkom sa robi zmluvy so sponzormi a potom sa odvdačia a ešte milony na to zhrabnu
ked su prachy na strany po volbách tak by mohli aspon raz byt na deti