icon

Výplata materskej bez rozhodnutia

emchuana
14. máj 2021

Ahojte
Nastúpila som na materskú 25.4.2021 je možné že mi už vyplatili za 5 dni materskú 14.5.2021 keď nemám ešte ani rozhodnutie?

alenah31
14. máj 2021

@emchuana peniažky už kľudne prísť mohli...a za 6 dní🙂 Spravidla má SP na priznanie dávky 60 dní, ale pokiaľ bolo všetko ok a doručené do lehoty spracovania tak áno - peniažky prídu skôr ako rozhodnutie o priznaní materskej a jej výmer.

emchuana
autor
14. máj 2021

@alenah31 jej vďaka lebo mi nabehla nemocnenska dávka a nesedí to s tehotenským prispevkom podľa výšky. Tak to bude asi za tých 5 dni 😉

alenah31
14. máj 2021

@emchuana tehotenská dávka je tiež len za dni a nie paušálne za celý mesiac ako napr. RP - na to pozor. Ale tak tam je len 15% DVZ a nie 75% DVZ ako pri materskej čiže to by si vedela.

emchuana
autor
14. máj 2021

@alenah31 však ale keď už som vo vysokom štádiu tehotenstva tak sa ráta od 1.4 ta tehotenská dúfam či nie? 🤷‍♀️

petamich
14. máj 2021

@emchuana ano 🙂 za cely mesiac april ti ju priznali (tehotensku davku myslim)

alenah31
14. máj 2021

@emchuana ved jasne....ja len pisem, ze aj tehu davka je za dni a nie pausal a vyska je ina cize aj podla toho to vies zistit. Mnohe si totiz myslia, ze kedze je to "davka" ma narok za cely mesiac hoci narok splna napr. k 15.4.

emchuana
autor
15. máj 2021

@alenah31 nebolo to nad 200€ ako sľubujú tu Davku tuším že min. 7€ na deň skôr to pripisujem tym 6 dnom len neslo mi do hlavy že by to tak rýchlo vyplatili. Veď im všetko trvá 2 mesiace 🙄